Yerli aşıda umut veren gelişme; 52 gönüllüye ilk doz uygulandı

Yerli aşıda umut veren gelişme; 52 gönüllüye ilk doz uygulandı
Kayseri’de, Erciyes Üniversitesi'nde koronavirüse karşı geliştirilmekte olan yerli aşının Faz 2 çalışmalarında ilk dozun 13 günde 52 gönüllüye uygulandığı bilgisi verildi. İyi Klinik Uygulama ve Araştırma Merkezi'nin Müdür Yardımcısı Ahmet İnal sosyal medyadan yaptığı paylaşımda aşıyla ilgili ciddi bir yan etki görülmediğini belirtti

ERÜ bünyesindeki Aşı Araştırma ve Geliştirme Merkezi (ERAGEM) ile İyi Klinik Uygulama ve Araştırma Merkezi (İKUM) tarafından koronavirüse karşı geliştirilen ve Sağlık Bakanlığı ile Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanlığı (TÜSEB) tarafından desteklenen Kovid- 19 yerli aşısının Faz 1 çalışması, 44 gönüllü üzerinde yapıldı ve 14 Aralık itibarıyla tamamlandı.

İŞLEMLER SÜRÜYOR

Faz 1 çalışmalarında aşı uygulanan 44 gönüllüde herhangi bir yan etkiye rastlanmadığı bildirildi. İnaktif aşısının Faz 2 çalışmaları ise 10 Şubat’ta başladı. Faz 2 kapsamında 13 günde 52 gönüllüye yerli aşı uygulandı.

Son durumla ilgili sosyal medyadan paylaşım yapan İKUM Müdür Yardımcısı Ahmet İnal, "Bugün itibarıyla 52 gönüllümüzün Faz 2'de ilk doz aşılanması tamamlandı. Şu ana kadar kontrolleri titizlikle yapılmakta. Aşıya bağlı ciddi bir yan etki görülmedi. Yerli aşı Faz 2'de bir yandan gönüllü kayıtları devam ederken bir yandan gönüllü olan vatandaşlarımızın işlemleri yapılmakta. İşlemleri tamamlanan gönüllülerimize aşı yapılmak için randevu verilmektedir" ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.