YİK toplantısı sona erdi: Dil kullanımı ve televizyon yayınları konuşuldu

YİK toplantısı sona erdi: Dil kullanımı ve televizyon yayınları konuşuldu
İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında düzenlenen Yüksek İstişare Kurulu (YİK) toplantısında dil kullanımı ile televizyon yayınları konularının görüşüldüğünü belirtti.

İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında gerçekleşen YİK toplantısının sona ermesinin ardından basın açıklamasında bulundu. Altun, toplantıda, dil kullanımı ile toplumsal değerler açısından televizyon yayınlarına ilişkin fikir alışverişinde bulunulduğunu söyledi.

'Milli ve manevi değerler ile dil kullanımına hassasiyet gösterilmeli'

İletişim Başkanı Altun, kurul üyelerinin, toplumun milli ve manevi değerlerine, genel ahlaka ve ailenin korunması ilkelerine uygun yayınların önemini vurguladığı ve televizyonda Türkçe'nin yanlış kullanımının önüne geçecek adımların konuşulduğunu belirtti. 

Altun açıklamasında, "Sayın Cumhurbaşkanımız, toplantıda, içinde bulunulan medya çağında kimi televizyon programlarının format itibarıyla batı mahreçli olduğuna ve içeriklerin küresel düzeyde belirlendiğine dikkati çekerek, bütün yayınlarda milli ve manevi değerler ile dil kullanımına hassasiyet gösterilmesinin gerekliliğine işaret etmiştir" ifadelerini kullandı.

DHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.