Yılmaz Özdil'den Özgür Özel'e 'Pervin Chakar' tepkisi: 'Yerel seçimin seçim afişi AKP'ye hediye edildi'

Yılmaz Özdil'den Özgür Özel'e 'Pervin Chakar' tepkisi: 'Yerel seçimin seçim afişi AKP'ye hediye edildi'
Dünyaca ünlü soprano Pervin Chakar'ın elini öpen CHP'nin yeni genel başkanı Özgür Özel'e tepkiler sürerken bir eleştiride gazeteci Yılmaz Özdil'den geldi.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, İstanbul’da Kadıköy Belediyesi Süreyya Opera Sahnesi’nde soprano Pervin Chakar ve piyanist Paolo Villa’nın ‘Bir Opera Gecesi’ dinletisine katılmıştı. Dinletinin ardından Özel, sahneye çıkıp sanatçıları tebrik etmişti.

Konser sonrası Pervîn Chakar'ı sahnede tebrik eden Özel'in Chakar'ın elini öpmesi tartışma konusu oldu. 2021 yılında yaptığı açıklamada, Kürt devleti kurulması gerektiğini vurgulayan ve "Kürtlerin devleti yoksa Kürt soprano da olmaz Kürt besteci de olmaz." ifadelerini kullanan Chakar'ın elini öpen Özel'e tepkiler yükseldi.

Tepkiler sonrasında Chakar açıklama yapmış ve gelen eleştirilere yanıt olarak "Kapımız herkese, her düşünceye açıktır. Irkçı ve hakaret dolu sözlere sanatımla cevap vermeyi yeğliyorum. Çünkü her şey gelip geçicidir ama sanat daima kalıcıdır." demişti. Özgür Özel ise konuyla ilgili sessizliğini korumuştu.

Sosyal medya kullanıcıları ise "Fotoğrafta neden Apdullah Öcalan yok? Bir tek o eksik sanki…", "Kemal'in yokluğunu aratmıyorsun maşallah." "Kürt devleti kurmak isteyenin ağzından" söylemlerinde bulunarak tepkilerini dile getirirken Özel'in hareketini doğru bulan ve yapılması gereken olarak yorumlayanlar da oldu.

Konuyla ilgili tartışmalar gündemdeki yerini korurken bir tepki de gazeteci Yılmaz Özdil'den geldi. Özdil sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada "Her şeye itiraz etmeyin, değişime bir şans verelim diyorlardı, buyrun… Yerel seçimin seçim afişi Akp’ye hediye edildi!" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.