Yurt dışı seyahatleri için ek önlemler getirildi

Yurt dışı seyahatleri için ek önlemler getirildi
Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü (SHGM), yurt dışına yapılacak seyahatler için koronavirüs salgını nedeniyle ek önlemler getirildiğini duyurdu.

SHGM'nin yayınladığı son güncel uçakla seyahat kuralları, "Ülkemizden yurt dışına seyahat edecek yolcuların ve ülkemize yurtdışından giriş yapacak yolcuların, Covid-19 tedbirleri kapsamında uymaları gereken kurallar ve şartlarla ilgili; Genel Müdürlüğümüzce hazırlanan Ülkelere Giriş Tablosu yayımlandı" denilerek açıklandı.

'Mutasyonlu' ülkeler için zorlunlu karantina

Koronavirüsün mutasyona uğrayarak daha hızlı yayılımına neden olan varyantların çıktığı ülkeler İngiltere, Brezilya, Güney Afrika ve Danimarka için, Türkiye'ye direkt uçuş yapılamıyor. Ancak bu ülkelerden gelen yolcular, Türkiye’ye uçuşu bulunan farklı bir ülke üzerinden giriş yaparlarsa son 72 saat içerisinde alınmış negatif PCR testinin yanı sıra, 14 günlük ev karantinasında kalma zorunluluğunda.

Diğer ülkelerden Türkiye’ye gelen yolcular ise ibraz ettikleri negatif PCR testiyle yurda giriş yapabilecek.

Türkiye'den ABD'ye gidecekler için de ek önlemler

Türkiye'den ABD'ye gidecek yolcuları ise bir dizi ek önlemler bekliyor. Yeni getirilen önlemlere göre, 2 yaş ve üstü kişilerin uçuştan önceki 3 takvim günü içinde koronavirüs testi yaptırma ve negatif sonuçlarını yazılı olarak uçuş öncesinde ilgili havayolları yetkililerine ibraz etme zorunluluğunda. 

Daha önce virüse yakalanmış olan kişilerin ise uçuştan önceki 90 gün içinde koronavirüsten iyileştiklerine dair belgeyi sunmaları gerekiyor.

Almanya girişte 3 test istiyor

Almanya, diğer Avrupa ülkeler gibi koronavirüs önlemleri kapsamında Türk vatandaşlarına turist vizesi vermezken, sadece önemli bir rolde hizmet eden veya seyahatlerine acil bir ihtiyaçları olan yolculara ülkeye giriş izni veriliyor. Bu kapsamda gelecekler için ise ülkeye girişten 48 saat önce yaptırılmış negatif PCR, RT-LAMP ve TMA test sonucu ibrazı zorunluluğu var.

DHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.