Yurt İçi Seçmen Kaydı sorgulama 2023? Nerede oy kullanacağım?

Yurt İçi Seçmen Kaydı sorgulama 2023? Nerede oy kullanacağım?
2023 genel seçimlerin yaklaşmasıyla sandık başına gidecek vatandaşlar nerede oy kullanacağını merak etmeye başladı. Peki seçmen kaydı sorgulama nasıl yapılır? Nerede oy kullanacağım?

Cumhurbaşkanı ve milletvekili seçimleri 14 Mayıs’ta yapılacak.

14 Mayıs'ta yapılacak Cumhurbaşkanlığı ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri için askıya çıkan seçmen listeleri, "Seçmen Sorgulama Uygulaması" ile sorgulanabilecek.

Seçmen kaydı sorgulama, hem YSK hem de E devlet üzerinden gerçekleştirilebiliyor. Yurt içinde ikamet eden seçmenler, askı dönemi içerisinde, kendisinin, aynı hanede oturan yakınlarının ve aynı binada oturan seçmenlerin bilgilerini görüntüleyebilecek, askı dönemi sonrasında kendisinin ve aynı hanede oturan yakınlarının oy vereceği sandık alanı bilgilerini sorgulayabiliyor.

Yurt dışında ikamet eden seçmenlerin yurt dışı seçmen kütüğünde kayıtlı olup olmadıklarına, kayıtlı ise hangi dış temsilcilikte kaydının bulunduğuna, açık adres bilgisinin bulunup bulunmadığını kontrol edebilecek.

Öte yandan seçim dönemlerinde bağlı bulundukları dış temsilciliklerdeki oy kullanma tarih aralığı ile oy kullanacağı yer bilgilerini de öğrenebilecek.  

13.Cumhurbaşkanı bu seçimde belirlenecektir.

Seçmen listeleri askıya çıktı mı?

Muhtarlık bölgesi askı listeleri ve tutuklular ile taksirli suçlardan hükümlülere ilişkin askı listeleri, güncellenmek üzere bugün saat 08.00 itibarıyla ilçe seçim kurullarınca askıya çıkarılacak ve itiraz süreci başlayacak.

Muhtarlık bölgesi askı listeleri ve tutuklular ile taksirli suçlardan hükümlülere ilişkin askı listeleri 2 Nisan'da askıdan indirilecek.

Adres değişiklik işlemlerini henüz tamamlayamayan depremzede seçmenler de 2 Nisan'a kadar adres değişikliğini yapabilecek.

Askı dönemi içerisinde kişi, kendisinin, aynı hanede oturan yakınlarının ve aynı binada oturan seçmenlerin bilgilerini görüntüleyebilir; askı dönemi sonrası kendisinin ve aynı hanede oturan yakınlarının oy vereceği sandık alanı bilgilerini sorgulayabilir.

e-Devlet Seçmen Kaydı Sorgulama

Seçmen kaydına e-Devlet Kapısı üzerinden de giriş yapılabiliyor.

Giriş yaptıktan sonra arama butonuna "Yurt İçi Seçmen Kaydı Sorgulama" yazarak nerede oy kullanabileceğinizi öğrenebiliyorsunuz.

Ekranda çıkan yönergeleri takip ederek sistem üzerinden seçmen kaydına ulaşılabiliyor.

YSK Seçmen Kaydı Sorgulama

Seçmen kaydı sorgulama için YSK sitesi üzerinden de T.C. kimlik numaranızı yazarak giriş sağlayabiliyorsunuz. Açılan sayfa üzerinden bilgilerinizi giriş yaptıktan sonra bilgiler karşınıza çıkıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.