Yüzde 25 kira artışı devam edecek mi? Bakan açıkladı!

Yüzde 25 kira artışı devam edecek mi? Bakan açıkladı!
Kiracılar ve ev sahipleri tarafından merakla beklenen soruya yanıt geldi. Kira artışında yüzde 25 sınırı 7. aydan sonra da sürecek mi?

Fatma Müge Yücetürk - Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, kira artışında yüzde 25 sınırının uzatılmasına ilişkin bir değerlendirmede bulundu.

Kira artışına yüzde 25 sınırı getiren düzenleme, 1 Temmuz 2023 tarihinde son bulacaktı. Bakan Kurum, katıldığı bir canlı yayında vatandaşların merak ettiği soruyu yanıtladı.

Kiralarda meydana gelen orantısız artışları dengelemek için getirilen ve bir önceki kira yılına ait bedelin yüzde 25'ini geçmemesini öngören düzenlemenin 7. aydan sonra da uzatılacağı açıklandı. 

Devam eden kira sözleşmeleri için geçerli olan düzenlemeye göre yüzde 25 kira artışı sınırı, 2023 yılının Temmuz ayından sonra da devam edecek. Konuya dair açıklamalarda bulunan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, sınırlandırmanın belirlenen süreden sonra da süreceğini belirtti. Kurum, piyasa şartlarının üzerinde bir ortalama söz konusuysa vatandaşları koruyacaklarını da sözlerine ekledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.