Zafer Arapkirli'den Fatih Portakal'a 'reklam' eleştirisi: 'İnadına yapıyorsun'

Zafer Arapkirli'den Fatih Portakal'a 'reklam' eleştirisi: 'İnadına yapıyorsun'
Gazeteci Zafer Arapkirli, Fatih Portakal'ı tatil dönüşü turizm firmasının reklamını yaptığını söyleyerek "Millet merak etmiyor. Meslek etiğine aykırı.” dedi.

Gazeteci Zafer Arapkirli, geçtiğimiz aylarda gazeteci Fatih Portakal'a gittiği mekanın reklamını yapmasına tepki göstermiş bir gazetecinin aklından bile geçirmemesi gereken bir iş olduğunu söylemişti.

Bu seferde İtalya tatili dönüşünde turizm firmasının reklamını yaptığı gerekçesiyle Portakal'ı isim vermeden eleştiren Arapkirli, Türkiye Gazeteciler Cemiyeti’nin Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluklar Bildirgesi’nde yer alan maddeyi hatırlatarak "Gazeteciler ilan, reklam, tanıtıcı reklam veya sponsorlu metinleri yazmamalı, reklamlarda yüzü ya da sesiyle yer almamalı, sosyal medya hesaplarında, web sitelerinde, bloglarında vs. de reklam, tanıtım, ürün yerleştirme yapmamalıdır. Tanıtım veya reklam yüzü olarak algılanmasına sebep olacak durumlardan kaçınmalıdır” ifadelerini kullandı.

Arapkirli, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Portakal'ı topa tutarak yapılanı meslek etiğine aykırı buldu ve "Magazin figürü değil, gazetecisin" dedi:

“Sevdin bu reklam işini İnadına yapıyorsun. Senin adına utandığımdan, ismini gizledim. Ama, ayıp. Dişçi, berber, gözlükçü, köfteci, lahmacuncu vs. yetmedi. Şimdi de turizmci REKLÂMI… -Magazin figürü değil, gazetecisin. -Millet merak etmiyor. -Meslek etiğine aykırı.”

Arapkirli, öncesinde de Datça’da gittiği bir mekanın görsellerini paylaşan Portakal'ı eleştirerek “Gittiğiniz bir mekânın, özellikle de pahalı ve şatafatlı bir yerin (ismen) reklamını yaparak paylaşımda bulunmak, bir gazetecinin aklından bile geçirmemesi gereken bir iştir. 1. Görgüsüzlük 2. Hele ki böyle bir devirde, ahlâksızlık 3. Meslek etiğine aykırıdır.” ifadelerine yer vermişti.

İlgili Haberler

Kaynak:Mustafa Dolu

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.