Zafer Partisi’nin İBB adayı Azmi Karamahmutoğlu oldu

Zafer Partisi’nin İBB adayı Azmi Karamahmutoğlu oldu
Ümit Özdağ’ın Genel Başkanlığını yaptığı Zafer Partisi, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve 16 ilçe için adaylarını belirledi. Partinin İBB adayı Azmi Karamahmutoğlu oldu.

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, partisinin 31 Mart Yerel Seçimleri’nde yarışacak İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkan adayını ve İstanbul’un 16 ilçesinde yarışacak adayları açıkladı. Özdağ, İBB Başkan adayının eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Azmi Karamahmutoğlu olduğunu ilan etti.

Zafer Partisi, İstanbul’da bir otelde “İstanbul Büyükşehir ve İlçe Belediye Başkan Adayları” tanıtım toplantısı düzenledi. Toplantıda Ümit Özdağ da yer aldı. Program Pençe-Kilit Harekâtı bölgesinde şehit olan askerler için saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

Daha sonra konuşan Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, İBB Başkan adayının eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Azmi Karamahmutoğlu olduğunu açıkladı.

Özdağ, “Terörle mücadele eğer doğru bir stratejik konsept üzerinde yürütülmez ise başarılı sonuç alınması ne yazık ki mümkün değildir. Uzun yıllardan bu yana PKK ile yapılan mücadelenin stratejik bir anlayışa dayanmadığı, sadece operasyonel ve taktik bir anlayışla gerçekleştirdiği görülmektedir. Mesele öldürülen terörist sayısı değildir. Mesele bunun ötesinde tehdidi kökten bertaraf edecek bir stratejiyle teröre karşı etkin ve sonuç alıcı bir mücadele vermektir. İktidar terörle mücadelesini stratejik bir anlayışa dayandırmadığı için sadece operasyonel düzeyde Suriye’nin ve Irak’ın kuzeyinde terörist öldürme sayısına dayalı bir anlayışla mücadele ettiği için Türkiye’ye yönelik tehdit her geçen gün büyümektedir” diye konuştu.

“İstanbul iki zihniyete mahkûm değil”

Özdağ, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel’in Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi’ne (DEM Parti) ziyaretini eleştirdi, “Sayın Özgür Özel, eğer iptal etmeniz gereken bir şey varsa, DEM’e olan ziyaretlerinizdir. AK Parti de bir tanıtım programını iptal etmiş. AK Parti’nin de iptal etmesi gereken bir başka büyük terörist Şeyh Said’in Diyarbakır’da 12 kilometrelik bulvara kayyum tarafından isminin verilmesini iptal etmesidir” diye konuştu.

İstanbul’un iki zihniyetten birine mahkûm olmayacağını söyleyen Özdağ, şöyle devam etti:

“Bu iki zihniyette İstanbul’da şimdiye kadar onlarca yıldan beri aynı müteahhitlerle çalıştı. Bu iki zihniyette İstanbulluları değil müteahhitlerin çıkarlarını savundular. Bu iki zihniyette İstanbul’u aynı çıkar gruplarına peşkeş çektiler. Bu iki zihniyet de İstanbul’un kaynaklarını sömürdüler, İstanbulluları deprem karşısında korumasız bıraktılar. Şimdi bu iki zihniyet İstanbulluların karşısına sanki çok farklı bir şeymiş gibi çıkıyorlar.”

Zafer Partisi İBB Başkan adayı Azmi Karamahmutoğlu ise İstanbul’da kimsenin sözlü veya fiziksel cinsel tacize maruz bırakılmayacağını dile getirdi:

“Bunun yolu, yöntemi her neyse Zafer Partisi belediyeciliği adına, İstanbul halkına söz veriyorum. Hormonlu bir şekilde artan İstanbul nüfusunu sağlıklı bir şekilde seyreltebilmek için evvela kaçak ve göçmenle başlayabilmek için bir hanede çok sayıda kaçak mülteci nüfusun kalmasına izin vermeyeceğiz. İkametgâh usulünde sınırlamalar getireceğiz. Alacağımız sosyal, maddi ve fiziki önlemlerle güçlü, kudretli kent yönetiminde söz sahibi olan, sözünü dinleten bir belediyecilik anlayışıyla yine eski güzel günlerde olduğu gibi çocuklarımız, gençlerimiz, İstanbul’un sokak ve caddelerinde, gündüz veya gece saatinde, yahut şafak söktüğünde gezip dolaşabilecek, kültürel, sanatsal, eğlence hayatına devam edebilecek.”

Zafer Partisi ilçe belediye başkan adaylarının isimleri ise şu şekilde:

Adalar: Hüseyin Avni Borluk
Kadıköy: Tuğrul Kihtir
Maltepe: Sibel Zeren
Tuzla: Akın Gürkan
Ümraniye: Jülide Sarıkaya Kurduoğlu,
Bayrampaşa: Tarkan Güler,
Beyoğlu: Selim Aydın Gümüşdal,
Zeytinburnu: Aydemir Alıçlar,
Avcılar: Umut Basmacı
Bahçelievler: Ulaş Öztürk
Bakırköy: Türker Tolga Topaloğlu
Pendik: Kürşat Dağ
Beylikdüzü: Özcan Aksu
Büyükçekmece: Yaşar Öztürk
Küçükçekmece: Emre Met
Silivri: Murat Demirkol

Azmi Karamahmutoğlu kimdir?

Karamahmutoğlu, eski Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Alparslan Türkeş tarafından Ülkü Ocakları Başkanlığı’na getirildi. Türkeş’in atadığı son başkan olan Karamahmutoğlu, Devlet Bahçeli’nin genel başkanlığı döneminde hiç görev almadı.

Alparslan Türkeş’in ölümünün ardından 1997’de MHP’nin kongresi yapıldı. Karamahmutoğlu, ikinci turda Tuğrul Türkeş’i destekleyenlerin Devlet Bahçeli lehine çekilmesi üzerine sahneye çıkarak, “Yaşasın hainler için illegalite. Bunu fert olarak başlatıyorum. Burada yapılan pazarlıklı kongreyi tanımıyoruz. Türkeş nerede biz orada” diye bağırdı.

İlgili Haberler

Kaynak:Haber Merkezi - Ali Birerdinç

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.