Zam teklifi TBMM’den geçti! Kim ne kadar maaş alacak, zamlı maaşlar ne zaman yatacak? EYT’liler yararlanacak mı?

Zam teklifi TBMM’den geçti! Kim ne kadar maaş alacak, zamlı maaşlar ne zaman yatacak? EYT’liler yararlanacak mı?
TBMM Genel Kurulu’nda yapılan görüşmelerin ardından memur ve emeklilere yapılacak zam teklifini içeren madde kabul edildi.

Milyonlarca memurun ve emeklinin beklediği haber geldi. Emekli ve memur maaş zammı teklifi genel kurulda görüşülüp kabul edilerek Meclis’ten geçti. Peki şimdi ne olacak? Zamlı memur ve emekli maaşları ne zaman hesaba geçecek? Kim, ne kadar maaş alacak? Zamlı emekli maaşları ne zaman yatırılacak?

Zam teklifi Meclis’te kabul edildi

TBMM Genel Kurulu’nda kabul edilen memur ve emekli maaş zammı Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe girecek. Daha sonra ise belirlenen tarihlerde emeklilerin ve memurların hesabına yatırılacak.

Tarihler belli oldu

Emeklilerin maaş günleri Bağ-Kur, SSK ve Emekli Sandığı olarak farklı günlere ayrılırken, memurların maaş farklarını alacakları tarih de belli oldu.

Emeklilerin zamlı maaş oranları ne oldu?

Yapılan düzenlemeye göre, Bağ-Kur ve SSK emeklileri yüzde 19,77 emekli sandığı emeklileri ise yüzde 17,55 oranında zam alacaktı. Ancak tüm zam oranlarının yüzde 25 olarak uygulanacağı açıklandı.

Kim, ne zaman maaş farkını alacak?

Yapılan zamlardan oluşan maaş farklarının hesaplara ne zaman geçeceği de açıklandı. Buna göre, SSK ve Bağ-Kur emeklileri 17 ile 28 Temmuz tarihleri arasında, emekli sandığı emeklilerinin ise 15’inde maaş farklarını alması bekleniyor. Memur emeklilerinin ödeme takvimi için SGK’nın açıklaması bekleniyor.

Memur maaş farkları ne zaman yatacak?

Emekliler ile birlikte zamdan yararlanan memurların maaş farkları ise 15 Temmuz’da hesaplara geçecek. Memurlara yüzde 17,55 enflasyon farkı, 8 bin 76 TL seyyanen zam ve 14 günlük maaş farkı da yatırılacak.

EYT’liler zamdan yararlanacak mı?

EYT dilekçesi vererek emekliliğe hak kazanan 4A, 4B ve 4C kapsamındaki tüm EYT’liler yapılan son zamlardan yararlanabilecek. Hem emekli maaşı zammından doğan fark hem de refah payı EYT’lilerin hesabına yatacak.

İlgili Haberler

Kaynak:Fatma Müge Yücetürk

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.