Zamlardan önce son çıkış! Benzin istasyonlarında uzun kuyruklar oluşacak! Benzin ve mazota çifte zam yolda..

Zamlardan önce son çıkış! Benzin istasyonlarında uzun kuyruklar oluşacak! Benzin ve mazota çifte zam yolda..
7 Temmuz 2023 Cuma günü Türkiye’de yaşanan zam yağmurundan etkilenenler arasında akaryakıt fiyatları da bulunuyor.

Cansev Temuçin - Resmi Gazete’de yayınlanan bir kararla bugün KDV oranlarında artışa gidildi. Pek çok mal ve hizmeti etkileyecek zamdan akaryakıt fiyatları da nasibini aldı. Daha önce yaşanan ÖTV artışından da etkilenen benzin ve mazot fiyatlarına bir de KDV oranı eklendi. Peki KDV ve ÖTV zammından akaryakıt fiyatları nasıl etkilenecek? Benzin ve mazot ne kadar artacak? Çifte zam ne zaman tüketiciye yansıyacak?

Bilindiği gibi Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe giren bir kararla bundan sonra yüzde 18 olan ürünlerin KDV oranı yüzde 20’ye çıkartıldı. Akaryakıt oranlarında da KDV oranı yüzde 18 olarak uygulanıyordu. KDV oranında yapılan değişiklik 10 Temmuz 2023 Pazartesi günü uygulanmaya başlayacak.

Son olarak Kurban Bayramı tatilinin hemen ardından benzin fiyatlarına 2,11 TL zam yapılmış, dün de motorine de 87 kuruşluk bir zam gelmişti. Yaşanan son gelişmelerin ardından akaryakıt fiyatlarında yeni hafta itibarıyla zamlı fiyatlara geçiş yapılacağı öngörülüyor.

Araç sahipleri şimdi kara kara benzin, mazot ve LPG fiyatlarına ne kadar zam yapılacağını düşünmeye başladı. Konuya ilişkin henüz resmi bir açıklama gelmedi.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.