Zenginlik bizi şımartmadı

Zenginlik bizi şımartmadı
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Biz dünyada yalnız bir millet değiliz. Pek çok noktada bize dua edenlerin olduğu bir milletiz. Eğer biz zenginliğimize aldanıp komşularımıza el uzatmasaydık Allah'ın sınavından geçemezdik. Zenginlik bizi şımartmadı. Hala da şımartmıyor" dedi

İçişleri Bakanı Soylu, Beşiktaş Milli Saraylar Saray Koleksiyonları Müzesi'nde düzenlenen '1000 şehide 1000 Su Kuyusu' projesine destek amacıyla düzenlenen sanat sergisinin açılışına katıldı. Tamamlanan kuyu sayısının 100'e yaklaştığını belirten Bakan Soylu, "Allah bilir nerede yaşayan insanların su ihtiyacını karşılıyoruz. Bundan daha güzel bir şey olabilir mi? İyilik etmeyi Allah herkese nasip etmez o yüzden bu nasibe sığınmak gerek. Kuyular peş peşe açılıyor. Şu ana kadar tamamlanan kuyu sayısı 100'e yaklaştı. Diğerlerinin çalışmaları sürüyor. Su işi başka hiçbir şeye benzemez. Gönül yapmak isteyince Allah yapmanıza izin veriyor hem de önünüzü açıyor. Buradan Deniz Feneri Derneği'ne, Deniz Feneri Derneği'nin bağışçılarına çok teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

3 ayda bir görüşüyoruz

Diyarbakır Anneleri ile bir araya geldiğini belirten Bakan Soylu, "Bazen gitmeyince anlamıyorsunuz. 3 ayda bir Diyarbakır Anneleri'yle bir araya geliyorum. Geçen o annelerden biri öyle bir söz söyledi ki. Demirtaş'a 'Milletin çocuğunu kullanacağına, senin neden oğlun dağa çıkmıyor?' dedi. 9 yaşındaki evladının oraya götürüldüğünü annenin bu feryadı ile anlarsınız. 'Okula gitti, bir daha dönmedi' dedi. 'Cebimde öyle mektuplar var ki' dedi. 9 yaşındaki çocuğa mektup yazdırmışlar 'Ben büyük savaşçı olacağım' diye. Biz bu coğrafyayı merhametle, barışa huzura ve kardeşliğe taşıyabiliriz" diye konuştu.

Yalnız bir millet değiliz

İçişleri Bakanı Soylu, "Biz dünyada yalnız bir millet değiliz. Pek çok noktada bize dua edenlerin olduğu bir milletiz. Eğer biz zenginliğimize aldanıp komşularımıza el uzatmasaydık Allah'ın sınavından geçemezdik. Zenginlik bizi şımartmadı. Hala da şımartmıyor. Son 10 yılda ülkemizin balkanlarda yaptıkları bir destan niteliğindedir. Herkes mutlu. Onlar mutlu biz mutluyuz. Daha fazlasını yapmak istiyoruz. İşte zenginliği biz bu yüzden istiyoruz. Zenginliği Allah'ın verdiği sınavda üzerimize düşeni yerine getirmek için istiyoruz" ifadelerini kullandı.

İsimleri Afrika'da yaşayacak

"Şehitlerimizin adı Afrika'da yaşayacak" diyen Süleyman Soylu, "Şehit eşi 1,5 yaşındaki oğlunu kucağımıza verdiğinde inanın sorumluluğunuz kat kat artıyor. Kimse yanlış anlamasın, öfkemize yenilmiyoruz. İçimizdeki acıya ve o çocuklara mahcubuz. Afrika'nın hiç bilmediğimiz bir yerinde bir şehidimizin adı yaşayacak. Oradan su içenler şehidimize ve ailesine dua edecek. Bundan daha önemli bir şey olamaz. Deniz Feneri Derneğine, Deniz Feneri Derneği'nin bağışçılarına çok teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı. Konuşmaların ardından Bakan Soylu ve beraberindekiler açılış kurdelesini kesip sergiyi gezdi. DHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.