Güngören'de esnaf komşunuz olacak!

Güngören'de esnaf komşunuz olacak!
Güngören Belediyesi hem ihtiyaç sahiplerinin hem de mahalle esnafının yüzünü güldürecek bir proje başlattı. ‘Komşu Esnaf’ projesiyle ihtiyaç sahibi vatandaşlar telefonlarına gelen kodla mahalle bakkalından istediği ihtiyacını kredi karşılığında alabiliyor

Projeye dahil olan esnaflar da bu sayede pandemi nedeniyle geçirdikleri zor günlerde büyük bir destek bulmuş olacak. İhtiyaç sahibi vatandaşlar yapılan denetimlerin ardından telefon numaralarına yüklenen kredi miktarı karşılığında dilediği ‘Komşu Esnaf’tan alışverişini yaparak ihtiyaçlarını karşılamaya başladı. Alışverişini tamamlamak için vatandaşın sadece telefon numarasını esnafa söylemesi yeterli oluyor. Ardından sistem üzerinden gelen kodu esnafla paylaşarak ödemesi tamamlanıyor. Bu sayede ihtiyaç sahibi vatandaşlara hem güvenilir hem de hızlı bir alışveriş imkanına sağlanıyor.

Vatandaşa ulaşacağız

Güngören’de ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza daha hızlı ulaşmak adına başlattığımız ‘Komşu Esnaf’ projesinde önemli bir aşamaya gelmiş bulunmaktayız diyen Güngören Belediye Başkanı Bünyamin Demir, “Proje sayesinde hem esnafımızın yüzü güldü hem de vatandaşlarımız istedikleri anda ihtiyaçlarını kapı komşusu olan esnaflardan hızlı bir şekilde karşılamaya başladı. Hem esnafımızın işi arttı hem de vatandaşlarımız yorulmadan hızlı bir şekilde alışverişlerini yapma imkanına kavuştu. Bu proje ile asıl amacımız ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza en hızlı şekilde ulaşarak onların gönüllerine dokunabilmek” dedi.

Bütün ihtiyaçlar karşılanacak

Yaklaşık iki aydır uygulanmakta olan projeye ilçe esnafları kaydolurken, ihtiyaç sahibi vatandaşlar da yeni nesil sosyal yardım projesinden faydalanmaya başladı. Projenin ilk aşaması başarı ile tamamlandıktan sonra Güngören'de bulunan kırtasiye, kasap, giyim gibi alanlarda hizmet veren esnaflarla da iş birliği yapılarak sosyal yardımın ağı daha da genişletilecek. Gelecek ay içinde çalışmalar tamamlanarak ihtiyaç sahibi vatandaşlara bu alanlar için de 'esnaf puan' limitleri telefon numaralarına tanımlanacak. Puanlar yüklendikten sonra vatandaşlar ihtiyaçlarını dileği 'Komşu Esnaf'tan dileği gibi alma imkanına sahip olacak.


 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.