Silahlı yolu tercih ettiler

Silahlı yolu tercih ettiler
MHP Meclis Üyesi Gökhan Arslan, Belediye meclisinde Deniz Gezmiş ve 3 arkadaşını anan CHP'lilere tepki gösterdi.Suçluyu övmenin suç olduğunu belirten Arslan, "Deniz Gezmiş ve arkadaşları ve onlar gibi düşünen Mahir Çayan, İbrahim Kaypakkaya gibi şahıslar silahlı yolu seçmişlerdir. Bu şahısları övmek bunları kahramanmış gibi göstermek nedir?" diye sordu

Güngören Belediyesi Mayıs ayı Meclis toplantısında, CHP Grup Başkanvekili Alaettin Aktay'ın konuşmasında 6 Mayıs 1972'de idam edilen Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan'ı anması üzerine MHP Meclis Üyesi Gökhan Arslan tepki gösterdi. "Türk ceza kanunun 215. Maddesi gereğince suçu ve suçluyu övmek suç teşkil eder" diyen Arslan, "Biz bu yüce mecliste, bu kürsülerde devletimize ve milletimize baş kaldıran teröristlerin, hainlerin isimlerin anılmasını istemiyoruz" dedi. Arslan, "Türkiye Cumhuriyeti Devleti laik ve demokratik bir ülkedir. İktidarlar demokrasi sonucu yani halkın kendini yönetmesini istediği kişi veya kurumları seçim yoluyla seçmek koşuluyla iktidara getir. Mesela bu mecliste bulunan tüm arkadaşlarımız 31 mart 2019 seçimlerinde Güngören halkının oylarıyla burada bulunmaktadır. Hakeza TBMM ve Cumhurbaşkanlığı makamlarını da halkın oylarıyla belirlenmiştir. Şimdi birileri çıkıp biz mevcut sistemi yıkacağız ve seçilmişleri gayri resmi yollarla, silah zoruyla, vandalizmle, terörizmle kardeşi kardeşe kırdırmaya çalışarak yapmaya kalksa eminim 1 kaç kişi dışında bu meclisteki herkes bu duruma karşı gelir. İşte zamanında Deniz Gezmiş ve arkadaşları ve onlar gibi düşünen Mahir Çayan İbrahim Kaypakkaya gibi şahıslar bu silahlı yolu seçmişlerdir. Peki bunlar terorist değil de nedir?Peki bu şahısları övmek bunları kahramanmış gibi göstermek nedir? Bunu söyleyenlere ne denir?" diye sordu.

Sözde kahramanlar

"Deniz Gezmiş veya arkadaşları veyahut onlar gibi örgütçüler ne yapmak istediler. Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşlarının kurmuş olduğu rejime karşı ayaklandılar" diyen Arslan, "Her fırsatta demokrasiyi ve Atatürk’ün kurduğu parti diye övünen partinin demokratik yollarla seçilmiş bir belediye meclis üyesi neden bu teroristleri anmak istedi bence bu bir akıl tutulmasıdır. Deniz Gezmiş, Hüseyin İnan, Yusuf Aslan Mahir Çayan, İbrahim Kaypakkaya ve daha niceleri. Yok efendim dar ağacında 3 fidanmış. Darağacında 3 anarşist 3 terörist ve daha diğerleri. Banka soyan, adam kaçıran, infaz eden , polisimize askerimize mermi sıkan teröristlerdir. Deniz Gezmiş ve diğerleri yalnız bu eylemleri planlamakla kalmamış bizati eylemlerin içinde yer almıştır. Şimdi birileri çıkıp bu millete bu teröristleri sözde kahraman gibi göstermeye çalışıyor. Bunlar devrim adı altında ülkenin huzurunu ve gelişmesinin önünü kapatan, yabancı devletlerin ve ajanlarının kullandığı kuklalardır. Halkların kardeşliği için yola çıktığı iddia edilen bu kişiler Rusya’nın Çin’in Türkiye Cumhuriyetlerdeki soydaşlarımızın için bir kez olsun ağzını açmamışlardır. Sözde ABD Emperyalizmine karşı olan bu şahıslar ABD emperyalizmin böl-parçala-yönet sisteminin maşalarıdır" ifadelerini kullandı.

PKK'nın yaptığını yaptılar

CHP'nin bu kişilerin isimlerinin kamu binalarına verilmesi için önerge hazırladığını dile getiren Arslan, “Zihniyet aynı terorist zihniyettir. Mustafa Kemal’in partisiyiz deyip oy devşirmeye çalışan CHP Mustafa Kemal Atatürk’ün ölümünden hemen sonra onun yolundan ayrılması ve yönlerini Rusya'ya ve komunizme çevrilmesiyle, yetişenler ve yetiştirilenler aynı hastalıklı zihniyete sahiptirler. Deniz Gezmiş denen terörist 1969 yılında Filistin’deki El Fetih gerilla kamplarına gitmişti. Orası izcilik veya oyun kampı değildir. Bunlar Türkiye'ye dönünce bugün PKK’nın yaptığı gibi kanlı terör faaliyetlerini yürütmüşlerdir. ODTÜ'yü üs kabul etmiş ve genç zihinlerin beynini bulandırmışladır. Marksist-leninist gayri milli düzeni kurmak için silahlı bir örgüte ihtiyaç duyarak THKO kurdular. Bu mecliste bu teröristlerin adının anılmasını, kürsülerden ağıt yakılmasını kınıyor ve protesto ediyorum” açıklamasında bulundu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.