Bahadır Sügür

Bahadır Sügür

Haberli-Yorum!

Çatalca Belediye Meclisi'nin Ekim ayı ikinci oturumunun haberini yapacağımızı geçtiğimiz Cuma gününden duyurmuştuk. Haber bir hayli kapsamlı olduğu için, içerisine biraz da yorum ekleyerek, bu köşeden, kendi dilimden sizlere aktarmak istedim. 
Çatalca Belediye Meclisi'nde, Çatalca Belediyesi'nin 2019 yılı tahmini bütçesi oylamaya sunuldu. Her zaman olduğu gibi belediye başkanı Cem Kara tüm bu bütçeyi kalem kalem, madde madde oylamaya sundu. 
Ancak nasıl bir anlayış ise, AK Parti’nin Belediye Meclis üyeleri her bir maddeye “Hayır” oyu verdiler. Şimdi diyeceksiniz ki “E muhalefet yapıyorlar.”
E arkadaşlar! 2019 yılında 31 Mart tarihinde bir yerel seçim var ve eğer ki AK Partili Belediye Meclis Üyeleri 2019’da belediye başkanlığını alacaklar ise neden bu bütçeye ve harcama yetkilerine “Hayır” oyu verirler? 
Neyse 2019 yılı Bütçesi oylandıktan sonra söz alan Belediye Başkan Yardımcısı ve CHP Belediye Meclis Üyesi Erhan Güzel çok uzun olmayan ama çok ta kısa olmayan bir konuşma gerçekleştirdi. Konuşmanın özetini ise Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara çıkartarak “Yani  Erhan Güzel arkadaşımız diyor ki ‘Adalet ve Kalkınma Partili arkadaşlar 6 önceden havlu attılar. Belediye Başkanlığına talip değiller! Bunu demek istediniz dimi?” diyerek Erhan Güzel’e döndü. 
Neyse buraya kadar her şey kahkaha ve gülme efektleri içerisinde devam ediyor. Sonra AK Parti İlçe Başkanı Mesut Üner söz alarak önce Erhan Güzel’e “TEŞEKKÜR” etti. 
Yuh yani! Be arkadaş adam sana “havlu attınız” diyor ve sen ilk cümle olarak teşekkür ediyorsun. Bu nasıl bir saçmalık. Ardından “Erhan kardeşimize yardımcı da olur, destek veririz” . Haydaaa! Gel buradan yak! 
Sonra, daha dur bitmedi! Bir de patavatsız var sahnede! Diyor ki “Seçimi alırsak ek bütçe alırız” Zannediyor ki belediye başkan adayı olacak… Kimse de demiyor ki “Ah be arkadaş seni bırak belediye başkanı adayı yapmayı, bunlar muhtar azası bile göstermeyecek” 
Oysa ki herkes biliyor AK Parti içerisinde bu dediğimi he! Genel Merkezin kesin yorumu olduğu da iddia ediliyor, hem de en sağlam kaynaktan… “Bu partide adam mı kalmadı da, dün geleni bu kadar konuşturuyorsunuz” diye! Ve benden demesi yukarıdan çok büyük bir kulak çekmesi gelecek! 
Birileri söylesin şu elin siyasi garibanına! AK Parti, ne CHP’ye, ne diğer partilere benzemez. Göklerden gelen bir karar var elbet ama, genel merkezden gelen telkin çok tehlikelidir. Kısa süre içerisinde ne demek istediğimi hem bu arkadaş, hem de tüm Çatalca konuşacak! 
Neyse dönelim Mesut Üner’e! He diyeceksiniz ki Mesut Üner hiç iyi bir şey demedi mi? Demez mi… Çatalca Belediye Başkanının çok güzel belediye başkanlığı yaptığını bile söyledi. Bunu halkın bile dile getirmesi gerektiğini bile ima ederek “Halk ta bunu diyecektir” cümlelerini     sıraladı. 
Kısacası gözle görülen ve kulakla işitilenlere bakarsak eğer “Çatalca Belediyesi AK Parti Belediye Meclis Üyeleri seçim kazanamayacakları, yada seçimde aday olamayacakları düşüncesine girdiler” cümlesinin bugün tüm Çatalca’da konuşulması gayet normaldir. 
Mesele şu ki AK Parti Meclis Üyeleri geçen yıl da verdikleri bütçeye hayır oyu sonrasında şimdi buradan alenen     soruyorum; 
“Çatalca Belediyesinde Meclis Üyelerinin para almasını onaylamadınız. Bugüne kadar Çatalca Belediyesinden hiç para aldınız mı? Almadıysanız paralar ne oldu? Yada şöyle söyleyeyim, oturum başı ve komisyon harcırahlarını neden aldınız? Alan AK Partili arkadaşlar var! Yahu parayı alacaksan, bir neden hayır diyorsun. Hayır diyorsan neden parayı alıyorsun? İşin özü harbi çok komedi gibiler. Kendileri ile çatışıyorlar. 
Denetim komisyonu üyesi, komisyondaki harcırahını aldı mı? Aldı! Almadıysa çıksın desin ki “Almadım”
“Yani biz bu paraları istemiyoruz” deyip “Hayır” oyu vermek, bana göre sadece şov amaçlı. Yoksa balıklama dalanı var paraya! 
Neyse bugün için görünen o ki Çatalca Belediye Başkan Yardımcısı Erhan Güzel “GOL” attı gibi görünse de AK Parti Meclis Üyelerine, oysa ki en büyük golü her seferinde AK Partili arkadaşlar kendilerine atıyorlar. 
Gazetelere verdikleri beyanlara ve sosyal paylaşımlarına bakıyorsun… Şok olursun. Ortada bir “imza kampanyası” dolanıyor. Ama ne imza kampanyası yapacak maçaya sahip siyasi var, ne de onun samimiyetine inanan Çatalca halkı! 
Sebep belli! Geçmişin kirli sayfaları… Aynı şekilde ve hatta çok daha fazla bedeller ile yapılan satışlara, ön ayak olmak! Hatta müşterisini bile bulmak. Onlar ile yemeklere çıkmak gibi… Çok kirli sayfalar hem de. 
Yani kakalı, sidikliye mana bulmuş.  
Şu kadarını söyleyeyim, AK Parti’nin bugün görünen ve ortalıkta “Ben, ben, ben” diye gezinenleri olduğu sürece Cem Kara, Erhan Güzel yada CHP’nin herhangi bir adayı…
Paşalar gibi seçim alır! 
AK Parti Genel Merkezine seslenmek lazım buradan. Çatalca’da insanların karşısına çıkartacağınız aday!
1- Geçmişte hangi partide olur ise olsun o partide “Hain” ilan edilmemiş    olmalı!
2- Çatalca’da her bir noktada halkın sorununa vakıf olmalı ve halk gibi düşünebilmeli
3- Bugün görevde olan tüm siyasilerin hangisi olur ise olsun, siyasi edep, hitap, saygı, sevgi ve değer  noktalarında eğitime tabi tutulmalıdır. 
Yoksa bugün için Cem Kara’dan, Erhan Güzel’den yedikleri goller, yarın sokaktaki vatandaş tarafından bunlara atılır benden demesi… 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bahadır Sügür Arşivi