Haftanın film ve dizileri

Zaman zaman getirilen kısıtlamalar sebebi ile vaktimizin çoğunu evlerimizde geçirmek zorunda kalıyoruz. Bu sürelerin bir kısmını film ve diziler için ayırarak, eğlenceli vakit geçirmeye çalışıyoruz. Fırsat bu fırsattır diyerek, okumadığımız, sırasını beklemekte olanlar kitapları da bitirip, okunmuşlar arasına büyük bir keyifle kaldırıyoruz. Bu hafta izlediğim film ve dizilerden birkaç tavsiyem var. Ne izleyelim diye düşünenler için yararlı olur umarım.

***

İlk film, orjinal adı; THE ACCOUNTANT olan,“Hesaplaşma”adı ile türkçeye uyalanan ABD yapımı bir yapıt. Yönetmen Gavin O’Connor’un çektiği filmin başrollerinde, Ben Affleck, Anna Kendric, John Lithgow var.

Gerilim,suç, dram kategorisinde olan film, 2016 yılına ait. Konusu; Otizm’li bir çocuk olan Christian Wolff(Ben Affleck), zor bir çocukluk dönemi geçirmiştir. Babanın asker oluşu sebebi ile, aile farklı yerlerde yaşamak zorunda kalmıştır. Matematik dehası olan Christian, görünüşte muhasebe elemanı olsa da, dünyanın en tehlikeli suç örgütleri için çalışmaktadır. Bakanlığın suçların peşine düşmesi sonucunda, dikkat çekmemek için bir şirkette muhasebeciliğe başlar. Ancak orada milyonlarca dolarlık tutarsızlığı ortaya çıkarınca başı belaya girer.

            ***

The Queen’s Gambit

Satranç sever misiniz bilmem ama, toplam yedi bölümden oluşan bu diziyi izlemek için sevmenize gerek yok. Genç bir kızın adım adım dünya şampiyonluğuna giden yolculuğunu ve karşılaştığı zorlukları izleyeceksiniz. 1960’lı yılları anlatan dizide elbiseler, saçlar, arabalar zamana uyumlu. Scott Frank’ın yönetmenliğini üstlendiği dizinin oyuncuları; Anya Taylor Joy, Bill Camp, Marielle Heller, Thomas Brodie.

Ailesini kaybeden 8 yaşındaki Beth Harmon(Anya Taylor Joy)yetimhaneye verilir. Burada okulun hademesinden satranç oynamayı öğrenir. Bir süre sonra bir aile tarafından evlat edinilir. Daha sonra, düzenlenen satranç turnuvalarına katılarak, adını duyurmaya başlar. Dizi de dikkat çeken ayrıntılardan biri, turnuvalara katılan Harmon’un tek kadın oluşu. Ben keyifle izlediğimi söyleyebilirim.

            ***

Diğer film ise, orjinal adı, MONEY MONSTER olan, para tuzağı olarak türkçeye uyarlanan, 2016 yılına ait bir sinema filmi. Kamera önünden, kamera arkasına geçen Jodie Foster yönetmen koltuğunda. Başrollerini;George Clooney, Julia Roberts ve Jack O’Connel’in paylaştığı film, suç, ve gerilim kategorisinde.

Filmin şu cümlelerle başlıyor;”New York borsasında bir gün. İşler karmakarışık olacak. Paranızın nerede olduğunu bilmiyorsunuz. Bir zamanlar bir bankaya girince, size bir hesap açarlar ve altın külçelerine yönlendirirlerdi. Artık öyle değil. Uğruna kıçınızı yırttığınız paranız, büyük sunucuların fiber optik kablolarında gezinen birkaç ışık parçasından başka bir şey değil. Neden mi böyle yapıyoruz? Hızlı olsun diye. Paranızın hızlı olması iyidir. Ama hızlı pazarlar ile hızlı ticaret, hızlı kazanç isterseniz, arada bir lastiğiniz patlayacaktır.”

            ***

George Clooney, filmde borsa ile ilgili bilgiler veren bir televizyoncudur. Ancak, bu bilgiler doğrultusunda yatırım yapan bir izleyicinin, parasını batırmasına sebep olur. Gelişmeleri merak ederseniz, 1.5 saat ayırmanız gerekecek.

            ***

Düzeltme ve özür;10 Aralık 2020 tarihli yazımda, yeni tip ehliyetlere geçiş tarihinin 31 Aralık 2020 olacağını belirtmiştim. Ancak, yeni alınan kararla bu tarih, 31 Aralık 2022 yılına kadar ertelenmiştir. Düzeltir, özür dilerim.

Sevgiyle kalın

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Sevim Güney Arşivi