Haksızlığa sessiz kalan dilsiz şeytandır’

Son dönemlerde medyaya yansıyan çocuk istismarı haberleri, artık sadece beni üzmüyor; yüreğime çöken kara bulutlar gibi, insanlığımdan, varlığımdan utanç duymama vesile oluyor. Bir insan nasıl olurda böyle vahşileşebiliyor? Bir çocuğa dokunmak ya da onu öldürmek nedir? Ne çocuklar var bu ülkede geceler boyu ağlayan ama derdini kimseye haykıramayan. Ne anneler var bu bayramda çocuklarını öpüp koklayamayan. Bir mezar taşının başında yüreğindeki ateşe su serpmeye çalışan. Kara toprağı kucaklayacak o anneler bu bayram, evlatlarının hasreti pare pare yüreğini yakarken.
Elimiz varmıyor yazmaya dilimiz varmıyor konuşmaya hep deriz ya ateş düştüğü yeri yakar çocuklarımıza evlatlarımıza hunharca katleden namussuzlar şerefsizler dilerim cehennem ateşinde yanarsınız. Sanmayın ki bu yaptıklarınız yanınıza kar kalır adaletin pençesinden zinhar kurtulamayacaksınız. Son verdiğiniz hayatların azabını ebedi dünyada mutlaka çekeceksiniz ama en büyük dileğim yeryüzünde hesap vermenizdir. Zindanlarda son nefesinizi almanızdır.
Suriye’de Irak’ta Somali’de Arakan’da Afrika’da ve Türkiye’de dünyanın her köşesinde günahsız çocuklar öldürülüyor, istismar ediliyor. Ne istiyorsunuz çocuklardan kişisel zevkleriniz ve hırslarınıza neden mazlum çocukları kurban ediyorsunuz. Neden tertemiz günahsızların ölümlerine sebep oluyorsunuz.
9 yaşındaki Mert, 4 yıl önce Kars'ta kaçırıldı. Cesedi bir gün sonra boş bir arazide bulundu. Tecavüze uğramış, boğularak öldürülmüştü. Katili ifadesinde "Nasıl yaptım bilmiyorum. Öldürdüm. Ben de askerdeyken tecavüze uğramıştım" dedi.
Yine 2014'te 6 yaşındaki Gizem, Adana'da sokağa çıktı. Oyun oynamak isterken kayboldu. Cesedi 4 gün sonra ormanlık arazide bıçaklanmış, yakılmış halde bulundu. Katili, Gizem'in ablasıyla evlenmek isteyip reddedilen akrabası çıktı.
2016 yılında ise Manisa'da kaçırılan 4 yaşındaki Irmak; cinsel istismar ve tecavüz sonrası öldürüldü. Katili, suçunu bir televizyon programında itiraf etti.
Yine aynı yıl Kocaeli'nde 3 yaşındaki Arda "Merdivenden düştü" denilerek hastaneye kaldırılmış, bağırsaklarında yırtık tespit edilmesiyle cinsel istismara uğradığı ortaya çıkmıştı. Arda'yı, annesi ve nikâhsız eşi öldürmüştü.
Bu yıl da Ağrı'da 4 yaşındaki Leyla, Ankara'da da 8 yaşındaki Eylül öldürüldü.
Bu saydıklarım; Türkiye'de öldürülen, istismara uğrayan, aile korumasından yoksun kalıp yaşam hakları ihlal edilen binlerce çocuktan yalnızca birkaçı.
Bu liste böyle uzar gider ama ilahi adalet elbet tecelli eder. Dilerim ki bu bayram hiçbir anne gözyaşı dökmesin, hiçbir çocuk bu bayrama mutsuz uyanmasın.
Tüm İslam aleminin bayramını da en içten dileklerimle kutlarım.
Kalın sağlıcakla.
 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bahattin Demir Arşivi