Halk Bankası vurgununun hesabı sorulacak mı?

Ey devlet, ey hükümet, ey ahali, ey vatandaş ve ey Türkiye, Halk Bank soygununa susacak mıyız?
Bunun hesabını kim soracak?
Halk Bank’ta olup bitenlere oldum olası aklım ermiyor.
Bir zamanlar Halk Bankası Genel Müdürü Süleyman Aslan’ın evinde ayakkabı kutularında, kasalarda dolarlar bulundu. Kimileri, “kumpas” dedi, “Polisler koymuş” dendi. Adam yargılandı ve sonunda, Evde bulunan paralar faizi ile birlikte iade edildi.
Evde demetler halinde bulunan yeşil dolarlar için, “İmam Hatip Lisesi yapımı için” dediler. Bir ara, “Bosna da Üniversite kurulacak. Onun için toplanan paradır” denildi.
Sonra ne İmam Hatip Lisesini gördük, ne de Bosna da yaptırılacak Üniversiteden bir haber alamadık. Bilen bilgisi olan varsa bizleri aydınlatırsa mutlu oluruz.
Burada garibime giden bir banka genel müdürünün bankası dururken paraları evinde saklamasıydı. Ne için evde saklanıyordu, ev daha mı güvenliydi bilemem.
Arkasından Aynı bankanın genel Müdür Muavini Mehmet Hakan Atila Amerika da gözaltına alındı. “Rıza Zarrap’ın para aklamasına yardımcı oldu. Amerikan menfaatlerine uygun olmayan fiilde bulunda” filan denildi.
Yargılandı hapis cezasına çarptırıldı. Sanıyorum önümüzdeki yıl serbest kalacak.
Sonra ne olacak ne yapacak bilemiyorum. Ayrıca Amerika dan bu işlemler için Halk Bankasına ayrıca yüklü bir cezanın beklendiği de söyleniyor.
Şimdi gelelim aynı bankanın birkaç gün önce gece yarısı operasyonu ile soyulmasına.
Nasıl oluyor da yarım saat içinde, serbest piyasada dolar 6 lira 50 kuruş iken, bin 763 müşteri 3.72Tl. den 4.6 milyon dolar alıyor.
Bunu bankanın şimdiki Genel Müdürü Osman Arslan NTV de açıklıyor. Açıklama da yer alan bilgiler vatandaşın gazını almak, kargaşayı önlemek için mi? Bilinmez.
Güya hesaplar incelenmiş, döviz alanların hesapları dondurulmuşmuş.
Doğru olmasını temenni ederim.
Bak arkadaş!..
Şu, ya da bu, bir bankaya gece yarısı operasyon yapılıp, operasyon demektense soygun ve vurgun demek daha doğrusu.
1763 kişi birden 32 dakikada Halk Bankasını yağmalamaya başlıyor. Yağma Hasanın böreğinden kim ne kadar pay aldı bilmiyoruz.
Arzumuz, Devletin, Hükümetin, halka, millete Türkiye Cumhuriyetinde yaşayan tüm insanlara ve dünyaya bu vurgunu ve soygunu kimlerin yaptığını açıklaması ve bunun hesabını sormasıdır.
3.72 den doları al 6 lira 50 kuruştan sat. Aradaki kazanç dolar başına 2 lira 78 kuruş.
Hadi bakalım Genel Müdürün açıklamasına göre 4. 6 milyon dolarla, 2.78’i çarpın vurgun ve soygunun büyüklüğünü anlayın.
Bu yenilir yutulur bir soygun değildir. Bankanın açıklamasına göre, hesapta yazım hatası olmuşmuş, sonra fark edilip katılmışmış ama her neyse bu fırsattan kimler yararlandı veya yararlanmaya kalktı bankadan birileri bu işlemi bilerek mi yaptı veya yaptırdı ise, bu fırsatçıların adları teker teker açıklanmalıdır.
Kamu vicdanın rahatlaması için de, gereği yapılmalıdır.
Ayrıca açıklanmalıdır ki, biz vatandaşlarda bu insanları tanıyalım ve onlar tarafından soyulmamak ve dolandırılmamak için tedbirler alalım.
Bu işlemi Sn. Başkan mı başlatacak, Cumhuriyetimizin Savcıları mı? Görev kiminse bizler, yani Cumhurlar bilgi, hak, hukuk ve adalet     bekliyoruz…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mustafa Dolu Arşivi