Halk Tv'yi İnce ve Işıklar'a yakın iş adamları almış!

Havuz medyasının muhalefetteki benzeri, Halk Tv satılmış! Satıldığı yönünde iddialar gündeme gelince şunu düşündüm;
Halk TV'nin CHP'nin kanalı olduğunu bilmeyen yok. Parti yayın organı gibi ve dönem dönem parti içersinde operasyon merkezi gibi çalışıyor. Sabah ve grubu neyse, Halk Tv o'nun küçük bir benzeri...
Halk Tv'nin sahibinin Deniz Baykal olduğunu cümle alem biliyor.
Kızı ve oğlu televizyonun başında...
Asıl soru şu: Televizyonun sahibi olduğu iddia edilen Deniz Baykal hangi parayla bu televizyonu kurdu ve bugüne kadar hangi parayla finanse etti?
****
Nepotizm...
İktidar için kullanıyoruz bu kavramı... 
Muhalefet olunca bu sefer iktidarın trolleri, yandaşları; AK Parti iktidarının kat kat fazlası suistimal uygulamalarını gör(e)meyenler saldırıyorlar...
Tam tersi muhalefette yaşanıyor.
AK Parti iktidarı için olunca tu kaka diyenler bu sefer benzeri şeyler muhalefetten olunca mazeretler üretiyor.
"AK Parti iktidarının yaptıkları yanında bunlar görülür mü?" diyerek hemen aklayıveriyorlar.
Nasıl da yanlış bulduğumuz şeyler, taraftarı olduğumuz partiler ve guruplar olduğunda üç maymunu oynamamıza ve mazeretler bulmaya yöneltiyor hepimizi.
Yıllardır söylüyorum. İkiyüzlüyüz ve     samimi değiliz. 
Hırsızlıktan pay alırsak normalleştiriyor, al(a)mazsak lanetliyoruz. 
****
Haberi ilk olarak eski Halk Tv Genel Yayın Yönetmeni Şaban Sevinç'in sahibi olduğu Biz TV gündeme getirdi.
Ardından Gerçek Gündem duyurdu. Ve son olarak haberde satın aldığı iddia edilen kişilerle ilgili ayrıntılı bilgileri meslektaşımız Cem Güner'in sahibi olduğu süpersilivri.com'da yayımlandı.
****
Satış için 5.5 milyon dolar üzerinden pazarlık yapıldığı, bunun 2 milyon dolarının nakit olarak verileceği, geride kalan 3.5 milyon doların da kanalın aynı miktardaki borçlarının üstlenilmesi ile ödeneceğini okuduk. 
Baykal'ın oğlu ve kızı kanalın başında hangi sıfatları ile duruyorlardı?
Ve bu kanalın 3.5 milyon dolar borcu kimlereydi?
Ve bugüne kadar Halk Tv kanalında gördüğümüz doğrudan satışlar hangi şirket aracılığı ile yapılıyordu? Ve şirketin sahipleri kimlerdi?
Pazarlama şirketi büyük paralar kazanırken, Halk Tv neden zarar ediyordu?
CHP Genel Merkezi ve belediyeler tarafından finanse edildiği iddiaları gündemdeyken, bugüne kadar neden zarar etti?
****
Bu ülkenin topraklarında herkes gücü kadar ailesine kaynak aktarıyor?
Toplum, kendisinden daha büyük devletin ve partisinin olanaklarını kullanarak zengin olanlar için "hırsız" derken, taraftarı olduğu insanların aldıklarını paylarını ise denizde damla gibi görerek önemsemiyor bile. Daha büyük hırsızlara bakarak kendi vicdanlarını temizlerken, otekinin hırsızlığı üzerinden haklılık kazanıyor. 
Hatta suistimalleri için; vatan-bayrak-millet ve partinin çıkarları diyerek kendi yandaşlarını inandırıyorlar.
****
Tekrar Halk Tv'nin satıldığı iddialarına geri dönelim.
Bir, teleziyonu aldığı söylenen kişi kim? 
Silivri'nin Değirmenköy beldesinden... Yıllarca Silivri'nin merkezinde beko bayisi     işletmiş, küçük bir esnaf.
(Beko bayisi deyince CHP'nin içersinde aynı işi, bakanlık, genel başkan yardımcılğı yapmış, yılların milletveki olan bir şahıs aklıma geldi. O'da CHP'nin en zengin siyasetçilerinden biri... Zenginliğinin kaynağı beyaz eşya bayiliği!)
Siyasete iki dönem Silivri Belediye başkanlığı yapmış, 31 Mart seçimlerinde kaybetmiş Özcan Işıklar ile girmiş, Işıklar'ın en yakın yol arkadaşı. Silivri ve İBB meclis üyesi seçilmiş olan Doruk Bulut. 
Doruk Bulut aynı zamanda Muharrem İnce'nin çok yakın yol arkadaşı.
****
Bulut'un televizyonu alması için destek olduğu iddia edilen, 1966 Sivas doğumlu olan Cafer Mahiroğlu İngiltere’deki Select isimli tekstil firmasının sahibi olarak tanınıyor. 
İngiltere'nin yeni Asil Nadir'i olarak biliniyor.
Aynı zamanda Silivri eski Belediye Başkanı Özcan Işıklar'ın kızı İdil Göknil, İngiltere'de Mahiroğlu'nun şirketinde stajını yapmış. Aşağıda ki fotoğraf Mahiroğlu'nun şirketinde çekilmiş: Soldan sağa: Doruk Bulut, İdil İnce, Özcan Işıklar, … ve Cafer Mahiroğlu.

halk tv
 

*****
Televizyon ile ilgili çok büyük ihtimalle uzun süredir pazarlıklar yapıldığı belli oluyor.
Ve ilginçtir Baykal'ın, İnce'ye yakın iş adamlarına televizyonu satması da şunu gösteriyor. Baykal, genel başkanlık yarışında İnce'ye destek verecek. Satılma iddiasının CHP içi bir operasyon olduğu da açık. 
Ve asıl önemli olan şu: Saraya çıkan CHP'li asparagas haberinden sonra, Halk Tv operasyonunun gündeme gelmesini rastlantı olduğunu düşünmüyorum.
****
Sonuç olarak, Halk Tv'nin satılma iddiasının gündeme gelmesi aynı zamanda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, yeni parti kurma hazırlıklarında son viraja gelmiş olan Davutoğlu ve Babacan'a Şehir Üniversitesi ve Halk Bankası'ndan alınan kredi üzerinden, "dolandırıcı" suçlaması, hemen ardından Davutoğlu'nun çok ağır bir açıklama yapması, 2. derece akrabalarda dahil olmak üzere mal varlığı araştırmasının yapılmasını istemesi olumluluktur.
Bu tartışmalar, Türkiye'nin geleceği için olumlu şeylerdir.
Çünkü bu tartışmalar; var olan sistemin çürümüşlüğünü, siyasetin nepotizm batağına saplanmasını, ülkedeki adaletsizliği ve hukusuzluğu, siyaset üzerinden zenginleşmeyi tüm çıplaklığı ile ortaya çıkarmaktadır. 

Son söz: Paulo Coelho'nun "en karanlık an, şafak sökmeden önceki andır" dediği söz Türkiye'nin bugünkü durumunu anlatmaktadır. Sevgili Çetin Altan'ın dediği gibi, enseyi karartmayın. Görünen o ki, iktidarı ve muhalefeti ile tepetaklak gidecekler. Türkiye'nin, bugünkü sistem ile uzun süre yol yürüme şansı yoktur. Yolun sonuna geldik, biline... 
 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Ali Tarakçı Arşivi