Hanay Handan Toprak Benli'ye...

Avcılar eski Belediye Başkanı Toprak, "Çöpten hala koku geliyor" haberimizle ilgili hakkımızda yorum yapmış. Kendisine bir kez daha hatırlatalım, hakkında beş yıl boyunca yaptığımız her haber ve yorum onurla taşıyacağımız gazetecilik faaliyetlerimizdendir.

Birkaç gündür gazetemiz sayıştay raporları ile ilgili haberler yapıyoruz. Yaptığımız her haberin ayrıntısına yer vererek de imza atıyoruz. Türkiye'de ki ikili oluşmuş medya, kendine ait hissettiği tarafla ilgili raporlara yer vermezken, karşıtı hissettiği raporları manşetlerine ve haberlere taşıyor. Biz ise ayrım yapmaksızın, CHP'li, AK Partili belediyeleri haber yapıyoruz.

****

28 Ocak Salı günkü manşetimizde, Avcılar Eski Belediye Başkanı ve DSP Genel Başkan Yardımcısı Dr. Hanay Handan Toprak Benli ile ilgili "Yaptığı her çöp ihalesi tartışılan Handan Toprak'ın son çöp ihalesinde de kanunların çiğnendiği ortaya çıktı" üst spotuyla "Çöpten Hala Koku Geliyor" manşetiyle Sayıştay'ın Kasım 2019 yılında raporunu kaynak göstererek haber yaptık. Ve tüm samimiyetimle söylüyorum haberin ayrıntısına manşet yapılınca fark ettim. Habere imza atan Ekrem Hacıhacanoğlu arkadaşımı da kutluyorum.

****

Toprak'ın göreve gelir gelmez 2014 yılında yaptığı çöp ihalesinin usulsüz ve adrese teslim yapıldığını ve de çok büyük rakamlarla verildiği ile ilgili onlarca haber yaptık, köşe yazısı yazdık. Sayıştay, aradan geçen 5 yıl sonrasında o ihalenin yaklaşık maliyetinden 31 milyon fazlasına yapıldığı, ihaleye katılımın ve rekabettin büyük ölçüde kısıtlandığını ortaya koydu.

Beş yıl boyunca gazetemizde ve tüm platformalarda Sayıştay'ın ortaya koyduğu gerçekleri dile getirdik. Hakkımızda açılan tüm davalarda mahkemeler verdikleri kararlarla, haklılığımızı ortaya koydu. Yetmez, çöp ihalesi dışında gündeme getirdiğimiz her ihale haberi ile ilgili de aynı sonuçlar yaşandı.

****

Taşeron uygulamasının kalkmasıyla beraber, temizlik işlerinde kullanılan araçlar kiralanmaya başlandı. Ve Avcılar Belediyesi, temizlik işlerinde kullanılan araçlar için belirlenen kira ve bakım maliyetini ihalesini 20 milyon 799 bin 549 liraya yaptığını belirten raporda, kiralanan 63 aracın satın alma bedelinin 23 milyon 673 bin 758 lira olduğunu ortaya koydu.

Bende bu gerçeği Sayıştay raporu ve arkadaşlarımın yaptığı haberle öğrendim.

Anlayacağınız sevgili okurlarım, yaklaşık 24 milyona satın alabileceği araçları, yaklaşık 21 milyona kiralamıştı. Gazete merkezinde bulunan arkadaşlarımız sayıştay raporunda ki iki detayı ortaya koymuşlardı.

Toprak: Yalan yanlış ne varsa bilgi diye taşımışlar

İşte bu haber sonrasında Dr. Hanay Handan Toprak Benli, hakkımızda şunları yazarak kamuoyunda paylaştı. "Anlaşılan birilerini Dr. Handan Toprak korkusu sarmış olmalı ki değerli gazeteci Ali Tarakçı’nın gazetesi Damga’ya yine yalan yanlış ne varsa bilgi diye taşımışlar.

Daha önce de aynı konuda aynı şeyi yapmışlardı. Yargıya taşımıştık ve Sayın Ali Tarakçı hapis cezası almıştı ceza ertelemeye bırakılmıştı. Bilindiği gibi aynı konuda aynı suçun bir kez daha işlememesi gerekiyor. Gazete davalar yüzünden sık sık adını değiştirmek zorunda bırakılmasın. Israrla aynı konuda iftira, hakaret ve karalamaları gündeme taşıyarak şahsımı, atılan iftiraları yargıya taşıma mecburiyetinde bırakarak, Damga gazetesi ve Sayın Ali Tarakçı ile karşı karşıya getirmeye çalışıyorlar. Özetle Damga Gazetesi’nde şahsımla ilgili bu yazılanlar doğru değildir. Sayıştay incelemesinde hiç bir ihale konusu mevzu edilmemiştir.

Kamu oyunun aklında iftiralarımız kalır, yargılama sürecinden nasıl olsa kimsenin haberi olmuyor, zaten tekzip de yayınlanmıyor, çamur atarız izi kalır demesin kimse, güneş balçıkla sıvanmaz."

Sayıştay raporu yalan yanlış bilgi değildir

DSP Genel Başkan Yardımcısı ve Avcılar eski Belediye Başkanı Hanay Handan Toprak Benli'yi yazmak bir kez daha farz oldu.

Bir. Bulunduğunuz makam korkulacak bir makam değil.

İki. DSP'nin oy oranı bugün kü Türkiye'de birşey ifade etmemektedir.

Üç. Yerel seçimlerde ki oy oranın yüzde 1'e ulaşmasının nedeni ise, sizin aday yapılmayınca DSP'den aday olmanız gibi eski CHP'li belediye başkanlarının aday olmalarıdır.

Dört. Toprak, Sayıştay raporu "birilerinin yalan yanlış ne varsa gazetemize bilgi diye taşıdıkları" bişey değildir. Bilesin ki, Kasım 2019 yılında Avcılar Belediyesi ile ilgili yayınlanan 195 sayfalık denetim raporunun 30 ile 51. sayfaları arasında yer alan tespiti sayfalarımıza taşıdık.

Beş. Hakkımızda açtığınız hiçbir davayı kazanmadınız. Avukatınıza sorsanız bu bilgiyi çok kolay öğreneceksiniz.

Altı. Kaybettiğimiz tek dava sizin bize açtığınız bir dava değil bir kamu davasıdır. Mahkemeden aldığınız tekzip kararını, gazete merkezimizde tebliği alan arkadaşımızın yazı işleri müdürüne vermemesinden kaynaklı, yayınlanmamasından dolayı bir ceza aldık. Anlayacağınız bu karar da yaptığımız haberlerden dolayı değil, tekzip metninin yayınlanmamasından kaynaklı olmuştur.

Yedi. Bugüne kadar tarafımıza gönderilmiş her tekzip kararına itiraz ettik. Mahkemenin itirazımıza rağmen karar verdiği her tekzip kararını da yayınladık.

Anlayabileceğin gibi tekrar üzerine basarak anlatayım. Bize açtığınız bir davayı kazanmadınız. Basın kanunda bir maddeden, Tekzip metnini yayınlamamaktan dolayı ceza aldık. Kendinize buradan pay çıkarmayın.

Sekiz. Yaptığımız her haberin ve köşe yazısının bugünde altına imza atarım. Ve bilesin ki, sizinle ilgili her haberimiz noktasına virgülüne kadar doğruydu. O haberler yanlış olsaydı, 31 Mart'ta Avcılar CHP Belediye Başkan adayı yapılırdınız.

Gazetemizin adını cezalardan dolayı hiç değiştirmedik

Dokuz. Yaptığımız her haber ve köşe yazısı için aldığım her cezayı onurum kabul ederim ve o cezalar utanılacak cezalar değil iyi gazetecilik yaptığımızın belgesi sayarım. A be Toprak, gazetemizin adını aldığımız cezalardan dolayı değiştirmedik. Gerçek Gazetesi ve Haberdar Gazetesi ile birleşme kararı aldığımızda gazetemizin adını Gazetemİstanbul ve sonrasında İstanbul'da ikinci bir İstanbul gazetesi olunca davalık aşamaya gelmemek için adımızı ikinci kez değiştirdik. Bunu da defalarca yazdık.

On. Damga Gazetesi, 19 Aralık 2005 tarihinde Gerçek Gazetesi olarak kuruldu. Ve o günden bugüne tam 15 yıldır aksatmadan 4508. sayısına ulaştı. Bugüne kadar bölgemizde bu sayıya ulaşmış, haftanın yedi günü çıkan, yayın alanı tüm İstanbul olan bir gazetesi hiç olmadı.

Yani anlayacağın Toprak, yanlış bilgiyle yalan yanlış yazmana da gerek yok. Birde bir gazete cezalardan kurtulmak için adını değiştirseydi, bilesin ki yayınlandığı yılda, sayısı da değişirdi. Çünkü aynı kurumsal kimlik üzerinden devam ettik.

Onbir. Toprak, "Israrla aynı konuda iftira, hakaret ve karalamaları gündeme taşıyarak şahsımı, atılan iftiraları yargıya taşıma mecburiyetinde bırakarak, Damga gazetesi ve Sayın Ali Tarakçı ile karşı karşıya getirmeye çalışıyorlar." demiş. Bir kez daha altını çizeyim. Bugüne kadar kendisiyle ilgili ne bir iftira, bir bir hakaret, ne bir karalamayı gündeme taşıdık. Bu iddialar da bulunularak hakkımızda açılmış her dava beraatle sonuçlandı. Ve mahkemenin bu konularla ilgili verdiği her karar, basın özgürlüğü ile ilgili örnek kararlardır.

Oniki. Gazetecilerin görevi, güneşin balçıkla sıvanmamasını engellemek içindir. Gerçek Gazetesi, Gazetemİstanbul ve Gazete Damga sürecinde yaptığımız herşey arşivde duruyor. İddialı söylüyor ve yazıyorum. 15 yıllık yayın hayatımız yerel gazeteciliğe kalite, değer ve anlam katmış, çıtayı yükseltmiş bir süredir.

Turan Hançerli'ye çağrımdır

Buradan Avcılar Belediye Başkanı hukukçu Turan Hançerli'ye çağrı çıkarıyorum. Sayıştay raporunda tespit edilen usulsüzlükler ve fazla ödemelerle ilgili dava açın. O gün ihaleye imza atan herkesten Avcılar halkına ait kaynağı tahsil edin. Bunu yapmaz iseniz, görevde bulunduğunuz her gün size bunu hatırlatacağımızı ve hesabını soracağımızı bilesiniz.

Sön söz: Kimin hangi makamda olduğuna, ne olduğuna bakmaksızın haber yapmaya, köşe yazmaya devam edeceğiz. Gazetecilik yapmaya devam ettiğim sürece, öyle kuru gürültüye de papuç bırakmayacağımızı da herkesin bir kez daha bilmesini isterim.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Ali Tarakçı Arşivi