Harp zamanı

Corana Virüsü için en çok önerilenlerin başında sağlıklı beslenme geliyor.  Son yapılan araştırmalara göre tabi ki hepsi zararlı ama hangisi daha zararlıdır diye sorarsanız; Şekerin alkol ve sigaradan çok daha fazla zararlı olduğu ortaya çıktı. Öyleki ‘şekersiz yapamam’ diyenlerin ve en çok şeker tüketen çocuklarımızın birer uyuşturucu bağımlısı olduğunu söylüyor uzmanlar. 
Şeker tüketenler arasında yapılan bir başka araştırmaya göre şekerin beynimizin şeklini sadece 12 günde değiştirdiği gözlemlendi. Durum bu kadar vahim. Kalp krizi riskinden hiç söz etmiyoruz bile. 
Hani felç ve ölümle sonuçlanan yüksek tansiyon ya da tansiyonun yükselmesine sebep hep tuz bilinir ya; Oysa yine yapılan son araştırmalar gösteriyor ki kan basıncını esas yükselten tuz değil ŞEKER'. 
Virüs vakaları artmaya devam ediyor. Sonuçta aşı çok yakında icat edilecek, dünya normale dönecek belki ama virüsün biri gidip diğerinin geleceğini düşünürsek bizler ne kadar sağlıklı olacağız da bu virüslere karşı dimdik ayakta durabileceğiz? 
Can boğazdan geldiği gibi bilindiği üzere ordan da gidiyor. 
En ispat edilen, en yaygın ve en bağımlılık yapıp da vücudu tahrip eden maddelerin başında ise ‘Şeker’ geliyor. Şeker ve şekerli gıdaları hayatımızdan çıkarmaya çalışırken yapılan bilimsel araştırmalarla ispat edildiği üzere kan şekerini dengelediği gözlemlenen tarçınlı süt ve süt ürünlerini tüketebilirsiniz. Hazır gıdalardan bile daha tehlikeli olduğu bilimsel verilerle ortaya konulan bu illetten kurtulmak kolay değil ama elinizde.
Bu arada bizler sağlıklı beslenerek, ellerimizi yıkayarak ve bir takım kişisel önlemlerle virüsten     korunmaya çalışırken unutulmaması gereken bir konuya daha dikkat çekerek huzurlarınızdan bu hafta da ayrılıyorum.
Bir virüs Çin'i ne hale getirdi!Diğer ülkeler ise hızla yayılan bu virüsle çaresizlik içinde karşı         karşıya.
Yeni küresel düzende topun, tüfeğin öneminin     kalmayacağı artık gün gibi ortada.
Milyar dolarlar harcanarak yapılacak savaşlar     yerine; 
biyolojik ve tektonik silahlarla ülkeler dize         getirilmeye başlandı bile. 
S400’ler, F35’ler, Patriotlar derken sizce de         ordumuz içerisinde Biyolojik ve Tektonik savaş         biriminin kurulmasının zamanı gelmedi mi?
İlkeli Söz; Bir insandan ‘Dua’ istemek ‘Sana güveniyorum’ demenin en samimi duygusudur. O sebepten sizden dua isteyen insanlara sımsıkı sarılın.
 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlke Duyan Arşivi