Utku Kızıltan

Utku Kızıltan

Hastalık aşıları sebzeler

Sevgili Okuyucular, gerek tv lerden gerekse gazetelerden son zamanlarda sık sık okuduğumuz hileli besilerden aldığımız haberler iştahımızı kaçırdı. Ülkemizin isim yapmış köftecilerinin, sucukçuların para alıp bize yedirdiği etlerde eşek eti, domuz eti haberlerini okumaktan bıkkınlık geldi. Nihayet geçen hafta ortasında kalabalık bir denetleme grubu oluşturulduğunu bunların bölge bölge gıda hilelerini araştıracaklarını okudum biraz rahatladım. Yazın kutu içinde ambalajlanmış iri iri kırmızı kirazları görünce dayanamadım aldım. Tadı güzel kütür kütür kirazlardı. Sonra altlardan, birisi daha az gelişmiş yapışık kardeşler gibi kirazlar çıkmaya başladı. Bu şekilde domates, biber, patlıcan da görmeye başladım. Bu konuyu takip etmeye başladım. İki yıl önce ÇYDD Genel Merkez Çevre Birimince yapılan 3 Prof'.un konuşmacı olduğu GDO'lu Besinler Panelinde dinlediklerimin korkusu da bastırınca konuyu yine gündeme aldım. Kanser vakalarının kol gezdiği bu günlerde okuyucularımızı uyarmak için yine bu konuyu araştırmak lüzumunu hissettim. 
Edindiğim bilgileri sunuyorum. Korkunç Rapor: ODTÜ'nün iki yıl süren araştırmalarında 28 domates numunesinden 22'si sağlığa zararlı bulunmuş. ODTÜ Gıda Mühendisliği Bölümünde yüksek lisans eğitimi gören öğrenciler hocalarının gözetiminde GDO (Genetiği Değiştirilmiş Organizmalar) çalışmaları yapmışlar. Çıkan sonuçlar akademisyenleri şoke etmiş. Marketlerden toplanan Ankara, Çanakkale, Ayaş, Isparta, Antalya, Kalkan, Afyon ve Mersin'de üretilen, Belçika, İspanya, Çin ve Amerika'dan ithal edilen 28 domates numunesinin 22'sinde bir bakteri geni olan, antibiyotiğe direnç gösteren Kanamisin'e direç geni bulmuşlar. Bakteri geni nedir? Orada ne işi var? Derseniz, ben de merak ettim araştırdım. Bitkiye gen transferi yapan üreticiler, antibiyotik genini koymadan transferin tutup tutmadığını kontrol edemiyorlarmış. Gen transferi sadece domateste kalmıyor. Eskişehir, İstanbul ve Ankara'dan alınan mısır ve patateste de genetikle oynama bulunmuş. Bu yiyeceklerle beslenmeler sonucunda vücutlarımız enfeksiyonlarda aldığımız antibiyotiklere yanıt vermeyecek. 
Tüketici Dernekleri Federasyonu; ne yersen ye hepsinde zehir var demiş ve uyarılarda bulunmuş. Soya yağı, glikoz şurubu içeren gıdaları almayın. Soya bitkisinden çeşit çeşit ürün elde ediyorlar. Sucuk, salam, sosis, köfte, pizza, hamburger, peynir gibi. Glikoz şurubundan ise kola, meyve suyu, gazoz, pasta, tatlı çeşitleri, bebek mamaları, hazır çorbalar, büyükbaş ve küçükbaş hayvan yemleri yapıyorlar demiş. Hadi bakalım! Aldımı bizi şimdi bir düşünce, peki, şimdi biz ne yiyeceğiz ? Bu gün Günlerden 22 Şubat Cumartesi bu yazıyı hazırladım bilgisayarı karıştırırken bir yazıya rastladım. Uzun bir yazıydı. Bir kısmını aldım ve yazıma yapıştırdım. Hemen herkesin sofrasında vişne reçeli bulunmuştur. Çilekli pasta, kola, gazoz, vişne suyu, dondurma, kırmızı renkli sakızlar, çikolatalar, vesaire... Bunlar, hemen her gün tükettiğimiz gıdalar... Bu ürünlerin çoğunun; hiç bilmediğimiz ortak bir özelliği var: Böcek kanından üretilen bir katkı maddesi içermeleri. Karmin; Cochineal adlı böceğin kanı da dahil tüm vücudundan elde edilen bir katkı maddesi. Bazı ilahiyatçıların domuz eti kadar haram olduğunu belirttiği bir katkı maddesi.
ETİKETİNDE "E120" YAZIYORSA BÖCEK YİYECEĞİNİZİ BİLİN. İŞTE ALINACAK ÖNLEMLER ÖNLEMLER:
1- Aldığınız besinlerin üzerindeki üretim ve son tüketim tarihlerini kontrol edin.
2- Etiketlerdeki kimyasal karışımları kontrol edin, yapay değil doğal olanı seçin.
3- Bekletilmiş konsantre besinler yerine, bildiğiniz yerden mevsimlik meyve ve sebzenizi alın.
4- Hormonlu olan, normalden büyük, parlak, memeli, normal şekli bozulmuş sebze ve meyveler yerine şekli pek düzgün olmayan doğal renktekileri tercih edin.
5- Meyveler, sebzeler ya da zeytin gibi ürünler ilaçlanmış olabilir. Ki biz böyle bir zeytin almışız, tadı ve kokusu hoş değil. Bunları bol suyla yıkayın öyle tüketin.
6- Yol kenarında satılan egzoz gazı ile kirlenmiş, üstü açık yiyecekleri satın almayın.tanıdığınız yerlerden alış veriş yapın. İçtiğiniz suların bile evinize gelene kadar nasıl üretildiğini hangi işlemlerden geçtiğini araştırın. 
Sağlıklı kalmanız dileklerimle.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Utku Kızıltan Arşivi