17 Mayıs Çarşamba Adana Hava Durumu

17 Mayıs Çarşamba Adana Hava Durumu
Günlük planlarını yapan vatandaşlar, aktivitelerini hava şartlarına göre planlıyor ve buna göre hazırlıklarını yapıyor. Peki, MGM Meteoroloji 17 Mayıs 2023 Çarşamba Adana'da hava nasıl, oralarda yağmur yağıyor mu?

Müge Yücetürk - Adana'da hava durumu; bulunduğu coğrafi konumdan farklıdır. Adana'nın dağlık bölgesi olan Toros Dağları kış aylarında kar görebilirken, kıyı bölgeleri çeyrek asırda bir kar görebilir.

Kıyı kesimlerinin Akdeniz iklimine bağlı olarak kışları ılık ve yağışlı, yazları ise sıcak ve kurak geçer. Yaz aylarında, nem ile birlikte hava sıcaklığı çok daha yüksek görünüyor. Adana'nın dağlık kesimlerinde hava, karasal iklime bağlı olarak kışın soğuk ve yağışlı, yazın ise sıcak ve kurak geçer. Pozantı, Aladağ, Feke, Saimbeyli, Tufanbeyli ve Kozan ilçeleri Adana'nın en soğuk ilçeleridir. Kışın, buradaki kar kalınlığı bir metreye kadar çıkabilir. Diğer bölgelerde ortalama kış sıcaklığı 9 °C civarındadır. Yazın en yüksek hava sıcaklığı ortalama 29 °C'dir. Kasım 2019'da en sıcak şehir 30.6 °C ile Adana oldu. Adana hava durumu verilerimize göre en soğuk kış ayı Ocak, en sıcak yaz ayı ise Ağustos ayıdır. Adana'da yağışlardan biri kışın, "ilkbahar" sonbaharda, geri kalanı ise yazın düşer.

Adana'da hava durumu

Hava bulutlu olacak, en yüksek 36° ve en düşük 21° olacak. Rüzgarın güneybatı yönünden 7.88 KM/H hızında esmesi, nem oranı %13 ve bulut örtüsü %85 olarak esmesi bekleniyor.

17-mayis-adana.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.