22 Ağustos Salı Konya Hava Durumu

22 Ağustos Salı Konya Hava Durumu
Günlük planlarını yapan vatandaşlar, aktivitelerini hava şartlarına göre planlıyor ve buna göre hazırlıklarını yapıyor. Peki, MGM Meteoroloji 22 Ağustos 2023 Salı Konya'da hava nasıl ?

Konya; Türkiye'nin güneyinde İç Anadolu bölgesinde yer alan bir şehirdir. Konya'nın hava durumu geçmişe göre değerlendirilirse; Kış aylarının sert ve soğuk geçtiğine dikkat çekildi. Kış ayları genellikle karlı ve parçalı bulutlu geçer. En çok kar Şubat ayında düşerken, en soğuk ay ise Ocak ayı oldu. Tarihin en düşük hava sıcaklığı -29 derece olarak ölçüldü. 15 Eylül'den 15 Mayıs'a kadar buz ve don görülür. Yaz aylarının sıcak ve kurak geçtiği gözlemlenmiştir. En sıcak aylar Temmuz ve Ağustos'tur. Konya'da ölçülen en yüksek hava sıcaklığı 41 °C'dir. Ortalama yıllık sıcaklık 11.5 °C olarak ölçülmüştür. Toros Dağları deniz ikliminin etkisini engellediği için Konya diğer İç Anadolu illerine göre daha soğuktur. Ancak Hadim ve Taşkent yöreleri Akdeniz ikliminden dolayı Akdeniz iklimine sahiptir.

Konya'da yarın hava durumu

En yüksek 32° ve en düşük 21° olmak üzere açık hava bekleniyor. Rüzgar KD yönünde 6,5 KM/S, nem %21 ​​civarında ve bulutluluk %0 olmalıdır.

İlgili Haberler

Kaynak:Fadime Dilek Kantoğlu Keklikçi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.