Afrika sıcakları geliyor ama… Sonrası tufan!

Afrika sıcakları geliyor ama… Sonrası tufan!
Dokuz günlük Kurban Bayramı tatilinde yurt genelinde havaların sıcak geçmesinin ardından bayram sonrasındaki hava durumu merak konusu oldu.

Fatma Müge Yücetürk - Türkiye’de yazın geldiği iyiden iyiye belli oldu. Özellikle dokuz günlük Kurban Bayramı tatili boyuncu sahil bölgeleri dolup taştı, vatandaşlar denize akın etti. Peki sıcaklar devam edecek mi? Bayram sonrasında Türkiye’de hava nasıl olacak?

Yaptığı isabetli hava tahminleri ile dikkat çeken Hava Forum sayfası, bayram sonrası için tahminlerini açıkladı. Yurt genelinde bu hafta boyunca Afrika sıcaklarının etkili olacağını belirten Hava Forum, sonrası içinse dikkat çeken bir gelişme olduğunu duyurdu.

Buna göre, Türkiye bu hafta yaşanacak yüksek sıcaklıktaki havanın ardından yeniden gök gürültülü ve yağışlı bir havanın etkisi altına girecek. Oraj görülmesi de beklenen bu hava değişiminin ne zaman başlayıp biteceği ise henüz kesinleşmedi.

İşte Hava Forum’un Afrika sıcaklarının hemen ardından gelmesi beklenen yağışlı havaya dair yaptığı tahmini içeren paylaşımının tamamı: “Afrika sıcaklarının etkisine giriyoruz. Bu sıcakların ardından önümüzdeki hafta sonu ise başta İstanbul olmak üzere birçok şehirde rekor düzeyde şimşek aktiviteli gök gürültülü yağışlar, yani oraj, görülebilir. Gelişmeleri takip ediyoruz, hafta içi netleşir…”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.