Asit yağmuru geliyor! Maskesiz sokağa çıkmayın!

Asit yağmuru geliyor! Maskesiz sokağa çıkmayın!
Sicilya’da bulunan Etna Yanardağı’nın patlaması üzerine ortaya çıkan kükürt dioksitin Türkiye’ye giriş yapacağı öğrenildi.

Fatma Müge Yücetürk - İtalya’da bulunan Etna Yanardağı’ndaki patlamaların etkileri ortaya çıkmaya başladı. Bilindiği gibi birkaç gündür Sicilya’daki Etna Yanardağı’nda patlamalar meydana geliyordu. Ölü ve yaralının olmadığı patlamalar sonrasında ise kül bulutları çevreye yayılmaya başladı. İtalya’dan yayılan yoğun kükürt dioksitli gazların Türkiye’ye kadar geldiği ortaya çıktı.

Hava Forum sitesinin sosyal medya hesabından yapılan açıklamaya göre, Etna Yanardağı’nın faaliyete geçmesi sonrasında patlayan kükürt dioksit Türkiye’ye giriş yaptı. Salı ve Çarşamba günleri asit yağmuru şeklinde kendini göstermesi beklenen zararlı gazlara karşı önlem alınması yönünde uyarılar yapıldı.

Katalanya’da uçuşları iptal ettiren yanardağ patlaması, farklı ülkeleri de etkilemeye başladı. Bu ülkelerden biri olan Türkiye’de özellikle Ege ve Marmara bölgelerinin bazı kesimlerinde asit yağmuru riski görülüyor. Tüm Avrupa’ya yayılması beklenen toz bulutları nedeniyle Avrupa “Riskli bölge” ilan edildi.

Bu bölgelerde yaşayan vatandaşların özellikle Salı ve Çarşamba günleri maske takarak sokağa çıkmaları gerektiği belirtiliyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.