Bayram gezmelerine şemsiyesiz çıkmayın! Hem meteoroloji hem valilik uyardı

Bayram gezmelerine şemsiyesiz çıkmayın! Hem meteoroloji hem valilik uyardı
Türkiye’nin pek çok farklı bölgesine sağanak yağış uyarısı yapıldı. Yağışlar ne zaman başlayacak, ne kadar sürecek?

Ali Birerdinç - Meteoroloji Genel Müdürlüğü ve yağış alacak bölgelerin valiliklerinden vatandaşlara sağanak uyarısı geldi. Kurban Bayramı’nın 2. günü olan 29 Haziran 2023 Perşembe günü hangi bölgeler yoğun yağış alacak? Gök gürültülü sağanak yağmur kaç saat sürecek? İşte konuya ilişkin yapılan açıklamalar ve uyarılar…

İstanbul Valiliği, sosyal medya hesabından yaptığı bir açıklama ile 29 Haziran 2023 Perşeme günü için sağanak yağış uyarısı yaptı. Açıklamada yağışlı havanan İstanbul’un Anadolu Yakası’nda ve kuzey kesimlerinde daha fazla etkili olacağı açıklandı.

Açıklamanın tamamında şu ifadeler yer aldı: "Meteorolojik verilere göre; 29 Haziran Perşembe günü İstanbul'un kuzeyi ve Anadolu Yakası'nda gök gürültülü sağanak yağışların olacağı tahmin ediliyor. Akşam saatlerine kadar etkili olacağı tahmin edilen yağışlara karşı tedbirli olunmalıdır"

Meteoroloji de o bölgeyi uyardı

İstanbul’un yanı sıra farklı coğrafi bölgeler için de sağanak yağış uyarısı geldi. Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, bugün sabah saatlerinden itibaren öğlene kadar Tekirdağ il geneli ile Edirne'nin güneyinde yerel kuvvetli gök gürültülü yağış bekleniyor. Meteorolojiden yapılan açıklama ile bölge halkı; ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, kısa süreli fırtına ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı da uyarıldı.

5 ile daha uyarı

Meteoroloji Trakya’dan sonra 5 ili daha kuvvetli yağışa karşı uyardı. MGM’nin sitesinde yayınlanan açıklamada; “29 Haziran 2023 Perşembe günü Kocaeli, Sakarya, Düzce, Zonguldak ve Bartın çevreleri ile sabah saatlerinden itibaren İstanbul’un kuzeyi ve Anadolu yakasında yerel kuvvetli gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Akşam saatlerine kadar etkili olacağı tahmin edilen yağışlar sebebi ile ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, kısa süreli fırtına ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.” ifadelerine yer verildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.