Meteoroloji’den “bayram” uyarısı! İşte yağış beklenen iller

Meteoroloji’den “bayram” uyarısı! İşte yağış beklenen iller
Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Kurban Bayramı’nda sağanak yağış uyarısı yaptı.

Ali Birerdinç- Kurban Bayramı’nda dini görevlerini yerine getirmek isteyen, ailelerini ziyaret eden ve tatil yerlerine yolculuk yapan vatandaşlar bayram boyunca yaşanacak hava durumunu merak ediyor. Konuya ilişkin Meteoroloji’den yapılan son açıklamada bazı bölgeler için sarı kod uyarısı yapıldı. İşte Kurban Bayramı’nın ilk gününde beklenen hava olayları ve etkilenecek bölgeler…

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün uyarılarına göre, Kurban Bayramı’nın ilk gününde bazı bölgelerde sağanak ve gök görültülü sağanak yağış bekleniyor. MGM’den yapılan açıklamada uyarı yapılan bölgeler tek tek sıralandı.

Buna göre, bayramın 1. günü (28 Haziran 2023 Çarşamba): Kuzey ve iç kesimlerin parçalı, yer yer çok bulutlu, Akdeniz’in iç kesimlerinin, Batı ve Doğu Karadeniz’in iç kesimlerinin, Orta Karadeniz kıyılarının, Doğu Anadolu’nun kuzeydoğusu ile Bilecik, Afyonkarahisar, Eskişehir ve Çankırı çevrelerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.