Tatilinizi bu tarihlere göre ayarlayın.. Hava doktorundan korkutan uyarı!

Tatilinizi bu tarihlere göre ayarlayın.. Hava doktorundan korkutan uyarı!
Türkiye’nin pek çok bölgesinde yoğun sağanak yağışların ve sellerin görülmesi, vatandaşların yazın tamamında havanın nasıl olacağını merak etmesine neden oluyor?

Fatma Müge Yücetürk- Meteoroloji Genel Müdürlüğü, üst üste ülkenin farklı bölgeleri için sağanak yağış ve sel uyarıları yaparken, pek çok kişi yazın gerçek anlamda ne zaman geleceğini araştırıyor. Hava tahmini konusunda uzman isimler, 2023 yaz aylarına ilişkin tahminlerini de birbiri ardına sıralıyor. Bu isimlerden biri de iklim bilimci Dr. Okan Bozyurt oldu. Bozyurt, ay ay yaz tahminini açıklarken beklenen sıcaklık değerlerine de dikkat çekti.

Haziran ve temmuz nasıl olacak?

Kişise YouTube kanalından bir video yayınlayarak 2023 yazına ilişkin hava durumu tahminlerinde bulunan Dr. Okan Bozyurt, çarpıcı ifadeler kullandı. Haziran ayının tamamında ve temmuz ayının ilk yarısında yağışlı ve serin havaların devam edeceğini belirten, Bozyurt, "Serin ve yağışlı hava kütleleri yakamızı bırakmayacak gibi duruyor" diyerek durumu açıkladı. Bozyurt, iç Ege, Göller Bölgesi, İç Anadolu, Karadeniz'in iç kesimleri ve Doğu Anadolu bölgelerinde temmuz ayının ilk haftasına kadar sıcaklıkların mevsim normallerinin altında seyredeceğini açıkladı.

Bu tarihlere dikkat!

Gerçek ısınmaların bu tarihlerden sonra başlayacağını söyleyen Bozyurt, tahminlerine devam etti. Bozyurt, ağustos ve eylül aylarında ise tatil severleri memnun edecek hava durumlarının yaşanacağını ifade etti. Bu iki ayı "Son yılların en sıcak dönemi” olarak tanımlayan Bozyurt, yüksek sıcaklıkların olumsuz etkilerinden kaçınılması gerektiğinin de altını çizdi.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.