Bahadır Sügür

Bahadır Sügür

Haydi biraz siyaset!

Bilen de bilmeyen de yazıyor, çiziyor ve konuşuyor. Normal karşılamak lazım. Sosyal paylaşımlar artık ulusal haberler değeri taşıyor. Çatalca'da hangi partide kimler aday olur? AK Parti'de Belediye Başkan Aday Adayı sayısı tarihte görülmediği kadar çok olacak! İlk aday adaylığı açıklaması Metin Sezer'den geldi! Metin Sezer artık Çatalca'da bir çok kişinin hafızasında Çatalca Belediye Meclis Üyesi unvanından çok " AK Parti Çatalca Belediye Başkan Aday Adayı" olarak yer etti. Çatalca Belediye Meclisindeki oturduğu sırada yaptığı konuşmalar ise ( Grup Sözcüsü Olmamasına Rağmen" tüm ilçenin dikkatini çeken cinsten. Tek negatif noktası ise AK Parti'ye iki yıl gibi kısa bir süre önce CHP'den geçmiş olması olarak yorumlanıyor. Olaya böyle bakacak olur isek şu an ki İlçe Başkanı Mesut Üner 2013 yılında partiye üye olduğu gibi 2014 yılında da meclis üyesi olmuştur. Yani partiye nereden, ne zaman katıldığınızın pek önemi yok gibi... Yada daha eskilere gidelim isterseniz! Çatalca'dan İL Genel Meclis Üyeliğine aday olmak için 2008 yılının son aylarında AK Parti'ye üye olan Selim Güçbilmez, İl Genel Meclisine girememiş, 2010 yılında da AK Parti Çatalca İlçe Başkanlığına atanmıştır.
He bana sorar iseniz eğer "Metin Sezer AK Parti'nin Çatalca Belediye Başkan Adayı olabilir mi" diye yüzde 5 şans veriyorum. Evet yüzde 5!
Ahmet, Mehmet, Hasan, Hüseyin, Cem, Cenk, Selim, Süleyman, Ayşe, Fatma derken 20 aday adayı çıkar ise yüzde olarak vurduğunuzda her bir aday adayının, Çatalca Belediye Başkan Adayı olabilmesi için yüzde 5 şansı oluyor.

Gelelim CHP'ye
CHP'de Belediye Başkan Aday Adaylığı açıklamasını ilk olarak yapacak olan kişi Avukat Kerem Girgin kardeşimiz olacak. Bugün Saat 14.00'te açıklama yapacak. Daha sonrasında ise aday adaylarının sayısı tabi ki artacaktır. Bu noktada şu an yazacağım cümle çok önemli. Aday adaylarının sayısının 5'i geçmesi Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara'nın " Ben tekrar adayım" cümlesine bağlı. Şu ana kadar imalarda bulunmuş olmasına karşın hala kesin bir açıklamada bulunmadı. Benim fikrim ise Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara'nın hala kesin bir karar vermemiş olmasıdır. Eğer Cem Kara " Ben adayım" der ise aday adayı sayısı 4 olacaktır. Çatalca'da CHP'nin Belediye Başkan Aday Adayı 4 kişiden     oluşacaktır.
Lakin “2 dönem bana belediye başkanlığını layık gören halkıma teşekkür eder, bundan sonra ki süreçte partimizin belediye başkan adayına başarılar dilerim" der ise en az 6, en fazla 8 aday adayı olacaktır. Peki Başkan Cem Kara çekilir mi? Sağlık problemlerini yendiği konusunda bir resim çıkıyor ortaya, ancak 2. dönemde oluşan ekibin başarısızlıklarını örtebilmesi bence kendisini bir hayli yoracak.”

Gelelim MHP'ye!
Eğer ki MHP, yerel seçimlerde AK Parti ile bir ittifaka gider ise, şu an ki ilçe başkanı Mehmet Tufan Erçağ ittifakın Belediye Başkan Aday Adayları içerisinde yer alacaktır. Yani ittifak oluşur ise AK Parti ve MHP adaylarının toplamı 25'i bile bulabilir. Lakin Eğer Başkan Adayı olamaz ise önümüzdeki dönemde Erçağ'ı Çatalca Belediye Meclisi sıralarında göreceğiz gibi geliyor. 

Ve İYİ Parti!
Bana göre yerel seçimlerin kilit partisi İYİ Parti olacaktır. Genelde alınan yüzde 15 gibi sağlam bir oy var. Yani Çatalca seçmeninin yüzde 15.4'ünün oyunu almış bir parti bu yerel seçimlerde çok daha fazla söz sahibi olacaktır. Tabi adayına bağlı. Eğer gerçekten zorlayacak bir aday bulunur ise belki kafaya yani kazanmaya bile oynayabilirler. AK Parti ve CHP adaylarına da bağlı bu dediklerim. Giden oyların çoğunluğu CHP'nin oyları olunca AK Parti yüzdelik anlamında oy kaybetmesine rağmen birinci olmuştu ya hani Haziran seçimlerinde, işte İYİ Parti bu noktada çok dikkat edilmesi ve seçim kriterlerinin ve seçim koordinasyonlarının kurulması noktasında hesaba katılması gereken bir unsur olacaktır.
Hem AK Parti, hem CHP, İYİ Parti'nin adayını yok sayamayacaktır.
Ve son olarak şunu kimse unutmasın. Geçtiğimiz yerel seçimlerde Belediye Başkan Aday Adayı olan isimleri ne yazık ki meclis üyesi olarak gördük ve  görüyoruz.
Buradan meclis üyeliğine tav olacak olan arkadaşlar var ise şimdiden uyarıyorum. Siyasi anlamda kendinize yazık etmek istemiyor iseniz, sırf meclis üyesi olmak için Belediye Başkan Aday Adayı     olmayın...
Böyle olunca siyasi cambaz oluyorsunuz gözümüzde...
Önümüzdeki yerel seçim kıran kırana, kafa kafaya bir seçim olacaktır. Bunu herkes böyle bilsin. Hangi partinin adayı birinci olur ise olsun aradaki fark bin oy farkı bile bulmayacak. Onun için tüm partiler kendisine çeki düzen vermelidir.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bahadır Sügür Arşivi