İBB el attı İstanbul'daki dernekler şanslı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, İstanbul’da faaliyet gösteren Sivil Toplum Örgütleri’nin daha iyi koşullarda faaliyette bulunması için çalışmalara başladı.

İBB bünyesinde kurulan Sivil Toplum Koordinatörlüğü, Anadolu'nun çeşitli il ve ilçeleriyle köylerinden gelip İstanbul'a yerleştikten sonra, hemşeri bağlarını korumak için kurdukları derneklerin sorunlarını çözümlemeye başladı.

Sivil Toplum Koordinatörlüğü’nün başına koordinatör olarak getirilen, Sivil Toplum ve Halkla İlişkilerin başarılı isimlerinden Hasan Akkuş gazetemize bu konuyla ilgili açıklamalarda bulundu.

İstanbul’da faaliyet gösteren 24 bin 970 hemşeri ve çeşitli meslek kuruluşu derneğinin olduğunu belirten Akkuş, “Hiçbir derneğin kurucusu ve üyelerinin kim olduğuna bakmaksızın ve birbirinden ayırt etmeksizin tümü kanatlarımızın altında olacak ve hepsine onlara layık olan hizmeti vermeyi amaçlıyoruz. Bunun için çeşitli önlemler alıyor ve çalışmalarımızı sürdürüyoruz” dedi.

Derneklere beş önemli proje

Derneklerin faaliyetlerini rahatlıkla sürdürmesi, mensup ve hemşerilerine iyi hizmet verebilmesi için önemli tedbirler aldıklarını ve bunları kısa zamanda derneklerin hizmetine sunacaklarını belirten Koordinatör Hasan Akkuş, Sivil Toplum Kuruluşları için şu projeleri uygulayacaklarını açıkladı.

Tanıtım günleri

İstanbul’da faaliyette bulunan özellikle yöre derneklerinin uygun olmayan ortamlarda tanıtım günleri düzenlendiğini belirten Akkuş, “Yaptığımız çalışmada tanıtım günleri düzenlenirken o ilin, Vali, Kaymakam, Belediye Başkanlarını, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlarını, Dernek temsilcilerini davet edip, İstanbul’daki hemşerileri ile buluşturacağımız organizasyonu biz yapacağız” diyen Akkuş diğer faaliyet ve projelerini şöyle sıraladı.

Piknik alanları

İstanbul'daki Derneklerin düzenlediği piknik alanlarını bundan sonra İBB yapacak. Derneklerimizin düzenlediği pikniğe katılan hemşerilerimizin sağlık, spor, toplantı yeri, oyun alanları su ve tuvalet ihtiyaçları ile ambulans hizmetleri İstanbul Büyükşehir belediyesi tarafından düzenlenecek ve piknik alanları ile verilen hizmetlerden ücret alınmayacak.

Derneklere vergi muafiyeti

Bilindiği gibi derneklerin çoğu kiralık yerlerde faaliyet göstermektedir. İBB çalışmalarını sürdürdüğü yasa teklifi ile derneklerden stopaj vergisi başta olmak üzere diğer alınan tüm vergilerden muaf tutulması için hazırlanan tasarı TBMM'ye sunulacak ve yasalaşırsa derneklerimizin rahat edeceği belirtildi.

STK Merkezleri oluşturulacak

İstanbul’un hemen her ilçesinde ve önemle merkezlerinde oluşturulacak Merkezlerde önemli ve etkin dernekler bir araya toplanacak ve faaliyetlerinin burada sürdürmeleri temin edilecektir. Ayrıca bu merkezlere toplantı salonları, eğlence merkezleri kafeterya ve yemek faaliyetlerini sunacak mekanlar da oluşturulacaktır.

Ekonomileri güçlendirilecek

STK’ların merkezlerinde yaptıkları  ve İSMEK faaliyetleri bir araya toplanacak. Bu tür hizmetler çoğaltılarak derneklerin güçlenmesi sağlanacak.. En önemlisi hiçbir parti STK’ları arka bahçeleri gibi görmeleri engellenecek ve dernekler faaliyetlerinde özgür olacaklar.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mustafa Dolu Arşivi