Bahadır Sügür

Bahadır Sügür

İki kelam etseydin Mesut Üner!

Çatalca geçtiğimiz perşembe son Başbakan, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım'ı ağırladı! Otobüs tepesinde AK Parti Çatalca Belediye Başkan Adayı Mesut Üner de vardı ama selam vermekten öte tek kelam etmedi! 
Bu seçim sadece büyükşehir seçimi değil! Bu seçim Çatalca'nın Belediye Başkanını da seçeceği bir seçim! Ama bizim adayda tık yok... Çok kişi hayal kırıklığına uğradı. Şahsen ben de.
Mesut Üner'in konuşma noktasında, kalabalıklara konuşma heyecanı noktasında acayip sıkıntısı var. Bunu hepimiz görüyoruz. Yani hatiplik 0 (sıfır). 
"Çatalca'ya yapacaklarını anlat" diye sorsak topluluk içerisinde "Hınk" diye kalır. Birebir röportaj ve anlatımlarda sıkıntı yok. Ancak dediğim gibi kalabalıklara hitap etme noktasında büyük sıkıntı yaşıyor. Hadi derler ya "Küçük dilini mi yuttun?" diye! Tam o mana da yani.
O sebeple ben Mesut Üner'in bir kaç puan buradan kaybettiğini düşünüyorum. Mahalle toplantılarında da aynı durumun yaşandığını görüyoruz. Öncelikle Üner gerekirse aynanın karşısına geçip, sabaha kadar halka hitap etme noktasında kendisini eğitmesi lazım. 
Hitap! Ne söylerseniz, söyleyin çok önemli bir şey seçimlerde. Hitap demişken, bazı sosyal paylaşım ağlarındaki paylaşımlarda meclis üyesi adaylarının yaptıkları komik, çocukça ve hatta misket oynarken kavga eden çocuklar gibi yaptıkları tartışmaları gördükçe inanın, Çatalca'm adına içim cız ediyor. Bunlarla mı bu Çatalca ileri gidecek? Bunlar mı Çatalca için önemli konulara imza atacaklar? Çocuklarımızın geleceği bunlara mı emanet? Hem konuları bilmiyorlar, hem bildikleri konularda rezil oluyorlar. İlkokul çocukları bile bunlardan daha iyi kavga eder ya neyse!
Gözlemlediğim kadarı ile eğer bu isimler meclise girer ise, mahalle hamamına döndürecekler Çatalca Meclisini...
Fakat bir şeyi gördüm ki;
Benim sayfalarımda bu tarz dalaşmalara giremiyorlar. Sanırsam bu da benim ne denli tepki vereceğimi bilmelerinden ötürü...
Çatalca Belediye Meclisinde olmasını istemediğim kişi sayısı açıkçası olmasını istediğim kişi sayısından fazla. Ne AK Parti, ne CHP gerçekten bakıldığında çok ta iyi birer meclise sahip olmayacaklar. Kaldı ki hep şunu söylüyorum. Ben bir gazeteciden önce halkım! Çatalca halkından birisiyim ve halktan gelen tepkileri de çok iyi bilirim. Açıkça söylüyorum. Her iki parti de meclis listesi belirlemelerinde resmen sınıfta kalmışlardır. Diğer ilçelere bakınca, bizim meclis FOS! Çatalca Belediye Başkan Adayları Cem Kara ve Mesut Üner'i sandığa rahatlıkla taşıyacak meclisleri yok! Yani gidinde de siyaseti sizler mahallelerde ekipler oluşturarak yapın deseniz, iddia ediyorum bir tane ekip çıkartamazsınız. Ancak poşet yada kitapçık dağıtırlar. 
Çatalca'da durum ne?
Çatalca'da şu an için durumun ne olduğunu bizden duymak isteyenler var. Yani bugün seçim olsa sonuç ne olur? Sadece şu kadarını söyleyebilirim. Binali Yıldırım'ın Çatalca'ya gelip meydanda konuşması AK Parti'ye , yani Mesut Üner'e bir ya da iki puan kaybettirdi. Bu kaybettiğini kapatması için, yine kendi mütevazi kişiliğini konuşturması lazım. Bugün için AK Parti'ye karşı Çatalca halkının tavrını bilmeyen yok. Doğruları konuşmak lazım. Ancak Mesut Üner'İn adaylığı ve kendisinin mütevazi kimliği ve "Çatalca Mutlu ve Mesut olacak" sloganı bir hayli artı kazandırıyor. Bu seçim her iki taraf için de çantada keklik değil! Kazanan ile kaybeden arasındaki fark 750 ila 1000 oy arasında olur. Her iki parti de meclise 11'er meclis üyesi sokar. Birinci olan parti de 11'e ek olarak 3 kontenjan adayını meclise sokar. Ve meclis 14-11 olur! Ama şu dakika seçim olsa! Gelecek günler neler gösterir onu bilemem.
Gazetecilik ve halk olmak!
Mesleğimiz gazetecilik. Lakin hiç bir zaman halk olmaktan çıkmamak. Bizim ilçemizde bunu en iyi şekilde görebilirsiniz. Mesela iki gündür, Çatalca'daki kar fotoğraflarını bize yollayan kişi sayısı 5 bini geçti. Bu bizim çok iyi gazetecilik yapmamıza bağlı değil he! Sosyal paylaşımdaki sayfamızda yüz binlerce takipçimizin olması, halk olabilmemizden, hatta on binlerce Çatalcalı hemşerimizi sokakta da görüp halini hatırını sormamızdan, ona selam vermemizden kaynaklanıyor. Küçük bir ilçede yaşamıyoruz, ama birbirini çok iyi tanıyan bir toplumdan bahsediyoruz. 5 binden fazla Çatalcalı hemşehrimizin, 10 bini bulan fotoğrafını değerlendiremeyeceğiz belki ama Çatalca'dan hiç olmaz ise geleceğe kalacak bir çok görüntüyü gelecek nesillere ulaşmasını sağlayacak bir çalışmayı hep beraber yapacağız. Teşekkürler Çatalca! Teşekkürler Ey halkım!

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bahadır Sügür Arşivi