Bahadır Sügür

Bahadır Sügür

İlçe başkanı belli

Çatalca yaklaşık 10 aydır AK Parti İlçe Başkanı Selim Güçbilmez ve yönetiminin görevden alınacağını konuşuyordu. Ve nihayet bu gerçekleşti. 
Ancak bu görevden alınmalar daha önceki yıllarda gerçekleşen görevden alınmalardan bir hayli farklı...
"Belediye başkan adaylığı düşünen ilçe başkanı olmasın" talimatı gelince otomatikman bölgemizde de dahil bir çok ilçe başkanı "kongrede aday olamaz" damgası yedi. 
Geçenlerde de yazmıştım, hatırlarsanız eğer "Bugün olmasa da bir kaç ay içerinde istifa etmek zorunda" demiştim Selim Güçbilmez için. 
Çünkü bu adamın belediye başkan aday adayı olacağı bariz ortada. En büyük hedefi Çatalca'ya belediye başkanı olmak. 
Fakat şu saatten sonra kendisini tehlikeli bir süreç bekliyor. Eğer ki kendisinin belediye başkan adaylığını onaylamayan birisi önümüzdeki günlerde gerçekleşecek ilçe kongresinde aday olur ve ilçe başkanı olur ise Güçbilmez bırakın belediye başkan adayını, meclis üyesi adayı bile olamaz. 
Diyelim ki herkesten tarafsız birisi ilçe başkanı oldu. Bu da Güçbilmez için tehlike.
O sebeple AK Parti Çatalca'yı sert bir yarışın beklediği alenen ortada. Bir tarafta Selim Güçbilmez muhalifleri, bir tarafta Güçbilmez tarafı ve bir tarafta ise her iki tarafa da muhalif bir taraf.
Kongre olana kadar Selim Güçbilmez AK Parti Çatalca İlçe Başkanlığı görevini yürütmeye devam edecek. 
Lakin eğer yönetiminden yada seçilmişlerinden bir ismi önerir ise, şimdiden ilçe başkanlığı koltuğu bir başkasına geçmiş     demektir. 
Güçbilmez'in ilçe başkan adayı hazır. Onu biliyorum. 
Muhaliflerin de ilçe başkan adayı hazır. Onu da biliyorum. 
Lakin her iki tarafa da muhalif tarafın adayı ise bir bayan. Onu da biliyorum. 
Kaldı ki bir çok milletvekili ve il yöneticisi de, kurucu üyeler de aynen bu şekilde üçe bölünmüş durumda. 
Her halükarda üç isimden bir tanesi kesin ilçe başkanı. Ve kongrelere tek isimle gidilecek. İkinci bir aday söz konusu dahi değil. 
Geçmişte bir yerlere aday olup ta, yani 2014 yılında meclis üyesi adaylığında ismi çıkıp ta istifa edenlerin üzerleri direk olarak çizilmiş. Onu da hatırlatayım. 
Hiç ummadık bir isim değil, bilinen bir isim kongrede aday arkadaşlar. 
Ve yeni ilçe başkanı zaten belli. Hayırlı ve uğurlu olsun. Çatalca her şeyin her zaman en iyisini hak ediyor.

Çatalca Belediyesi... 
Belediye rahat bir nefes alır mı? Gelecek olan ilçe başkanı kesinlikle satışlara karşı çıkmayacak.
Yani ilçe belediyesi 20 milyon gibi rakamlarda satışlarını gerçekleştirecek. Çünkü gelecek olan kişi satışlara karşı çıkacak ama meclis üyeleri "gereksiz" diyerek kendisini ikna edecek. 
Böylelikle Cem Kara ve ekibi rahat bir nefes alacak. İşin en feci yanı da, belediyeden alacaklı müteahhitler alacaklarına karşılık yer alabilecekler. Buna da karşı çıkılamayacak. Neden derseniz eğer yakın bir gelecekte sizlere enine boyuna açıklayacağım bu mevzuyu. 
Peki Güçbilmez Belediye Başkan Adayı olmalı mı AK Parti'de... Bunun da anketini yapacağım sosyal paylaşımda...
Çatalca'da yolların halinden memnun musunuz dedik iki gün önce. 700'ün üzerinde kişi cevap verdi ve yüzde 95 oranında "Hayır" çıkıyor. 
Bugün ilçemizin en büyük sorunu ana ve ara cadde ve sokaklarının yollarının bozukluğu... Bu da Çatalca Belediyesi Teknik Başkan Yardımcısının ve Fen İşleri  Müdürlüğünün kulağının üstüne yatmasını gösteriyor. Çok bir şey demeye gerek yok. Ama Çatalca sokakları adamı sakat, arabayı hurda eder... 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bahadır Sügür Arşivi