Bahadır Sügür

Bahadır Sügür

İlk somut adım!

Çatalca geçtiğimiz Perşembe gününden bu yana "Üniversite" konusu ile çalkalanıyor. Belediye Başkanı Mesut Üner’in paylaşımı sonrası herkes "Hangi Üniversite Geliyor" diye bize soruyor…
 Şimdi biraz konuyu açalım ve anlatalım.     Ha deyince üniversite gelmez bunu önce bir     söyleyelim.
 Büyükşehir Belediyesinde 2014 yılından bu yana bir itirazımız sürüklenip gidiyordu. Çatalca Belediyesi Büyükşehir Belediyesi Şehir Planlama Müdürlüğüne 22.12.2014 tarihinde ilk yazısını gönderiyor ve bu yazıda “Çatalca- İzzettin Mahallesi 1/5000 Ölçekli Nazım İmar Planlarında “ Üniversite Lejantı” işlenmesi gerekliliğini ortaya koyuyor. O günden bu güne, gel zaman git zaman, yazışmalar sürüyor ve sonunda geçtiğimiz hafta Çatalca Belediyesinin ve Çatalca halkının en büyük hayali olan Üniversite Lejantı şak diye planlara işlenmiş oldu. Tabi Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun imzası ve itiraz süreci falan filan… Ama sonuçta işlendi mi? İşlendi. Sırada 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planına işlenmesi var.
Ama İzzettin deyince…
Üniversite deyince hatta, herkesin ilk aklına gelen yer Biyomedikal Meslek Lisesi yapılmak     istenip te yarım kalan yer oluyor. Ama değil!
Evet değil. Üniversite Alanı Lejantı konulan yer yine yol üzerinde ama kesinlikle ve kesinlikle yarım kalan Biyomedikal Meslek Lisesinin     olduğu alan değil. Cümle ve kelime tekrarı     yapmamım sebebi tekrar tekrar bu sorunun bana sorulması ve hatta iddia boyutuna gelmesi.
İzzettin’deki stadı herkes bilir değil mi? Kestanelik yoluna girdiğiniz an itibari ile düşünün, futbol sahasını geçtiğiniz gibi, Atalık Tohum Üretim Alanı olan ve tel örgüler ile çevrili bir alan var. İlk Parsel orası. Onun hemen bitişi 4 parsel daha eklediniz mi? İşte o gördüğünüz 41 dönümlük koca alan "Üniversite Lejantı" aldı. Konu bu.     Parseller bazında yazalım isterseniz.
Büyükşehir Meclisinden geçen eski parsellere göre Çatalca Belediyesine ait 529-1889-1890 nolu parseller, onun hemen bitişiğinde bulunan hazineye ait 1537 ve özel mülkiyette bulunan 531 parsellere Üniversite Lejantını işlendi. Yeni parsel numaralarına göre 149 Ada 6-7-8-9 ve 10 nolu parseller olarak görülüyor.
Asıl iş şimdi…
Eski yönetimin itirazlarının da yer aldığı bir süreç yaşandı. Öncelikle o alanda Üniversite olur mu? Tabiki olur. Bal gibi olur. Reçel olur, şerbet olur. Ama iş olmasında. Lejantı koyduk. Hani bir laf var ya “ Koyduk mu?” Hakikatten bu sefer koyduk. Ama iş dediğim gibi bir üniversite bulmak. Bir vakıf üniversitesi, devlet üniversitesi ama illa bulmak lazım. Çatalca Belediyesinin ikinci üniversite yeri de var. Biyomedikal Meslek Lisesi olacak diye bir taraflarımızı yırttığımız ama asıl amacın meralar olduğunu gördüğümüz ve hissettiğimiz an yarım bırakılan o güzelim arazi… Aşağısı yukarısı 90 dönüm. Hadi Mesut Üner Başkan! Bir performans ta bunun için     bekliyoruz senden.
Elinde İki Üniversite Lejantlı yeri olan bir ilçe eninde sonunda bir üniversite getirir bu ilçeye…
Ve buradan bir teşekkür edelim, öncelikle planlarda bu parsellere üniversite lejantı işletmek için büyük çabalar harcamış olan bir Cem Kara var! Bunu kimse inkar edemez. Sonuç elde     edememiş olsa da bunun ilk bürokrasisini     başlatmış olması bile yeterli. Öncelikle bir     Çatalcalı olarak kendisine teşekkür ediyorum.
Ve Mesut Üner… Adam Mimar! İşi biliyor. Nereden girip, nereden çıkacağını biliyor.     Altından girip, üstünden çıkıp, bunu meclisten     geçirtmek büyük bir olay.
Bugünden sonra “Üniversite yapacak herkese kapımız açık” deme lüksüne sahip bir Mesut Üner, bir Çatalca Belediyesi ve hatta bir Çatalca Halkı var.
 He başka bir şey daha baktık olmuyor,     Çatalca olarak kurarız bir vakıf, koyarız adını da “ Çatalca Üniversitesi” olur biter.
 Yani işin özü tamamen anlattığım gibi. Ortada bir üniversite ile anlaşma, ortada atılan bir temel, yada ortada varolan bir üniversite yok. Olan sadece planlara yani kağıdın ve tabiki o tarlaların üzerine “Buraya Üniversite Yapılabilir” Notu     işlenmesidir.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bahadır Sügür Arşivi