İlker Gürbüz ve Recep Erol Ankara'ya çağrıldı

Dünkü yazımızda 'Mevlüt Uysal Büyükçekmece'ye uymaz...' diyerek, adı AK Parti Büyükçekmece Belediye Başkan Adayı olarak geçen Mevlüt Uysal'ın bu ilçe için doğru aday olmadığından bahsettik.
Uysal bu adaylıktan vazgeçmeli aksi halde, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı'nın Büyükçekmece'de seçim kaybetmesi biraz ilginç olacak... Falan diye yorumladık.
Yazımız gazetenin web sitesinde (11 Aralık akşamı saat 20'den sonra) yayınlanmaya başladıktan sonra çok sayıda AK Partili okurlarımızdan ve parti yöneticilerden telefon aldım.
Yazın AK Parti gruplarında dolaşıyor diye eleştirimize hak veren partililer de Mevlüt Uysal isminin Büyükçekmece adaylığı için iyi analiz edilerek aday gösterilmesi gerektiğini vurguluyorlardı.
Derken dün (12 Aralık Çarşamba) öğlen sonrası telefonum acı acı çaldı.
Arayan yine AK Partili bir dost; Adalet ve Kalkınma Partisi Büyükçekmece Belediye Başkan Aday Adaylarından İlker Gürbüz ve Recep Erol'un, AK Parti Teşkilattan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Erkan Kandemir tarafından görüşmeye çağrıldığını iletti.
Bizim köşe yazımızla bu davetin alakası var mı yok mu emin olmadığımız için bunu biz dile getirmeyelim.
Ancak şunu net olarak söyleyebiliriz.
Henüz İstanbul'da bir çok ilçenin adaylığı netleşmedi.
Büyükçekmece, Beylikdüzü, Silivri gibi CHP'de bulunan ilçelerin adayları ve Küçükçekmece gibi kritik önem taşıyan ilçelerin adayları çok yönlü olarak araştırılıp istişare yapıldıktan sonra netleşecek.

Erol ve Gürbüz ne konuştular?
AK Parti Teşkilattan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Erkan Kandemir ile İlker Gürbüz ve Recep Erol ne görüşmüştür     dersiniz?
Edindiğim bilgilere göre bu iki isim öncelikle birbirine açık destek verdiklerini, daha önceki seçimlerden çıkardıkları dersler ile bu seçimde kesinlikle tüm güçleri ile birlikte hareket etme sözü verdiklerini.
Büyükçekmece'de AK Parti'nin seçimlerden galip çıkacaksa adayın bu iki isimden birisi olması gerektiğinden, bu iki isminde kuruluşundan bugüne partinin tüm kademelerinde başarı ile görev aldıklarından, sonuna kadar parti menfaatleri doğrultusunda hareket ettiklerinden bahsetmişler.
Ve şayet ikisinden birisinin aday olması durumunda Büyükçekmece'yi AK Parti'ye kazandırma sözü vermişler.
AK Parti Teşkilattan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Erkan Kandemir ise ikiliyi dinledikten sonra önümüzdeki günlerde tekrar bir araya gelebileceklerini ve gerekirse Cumhurbaşkanı Erdoğan ile de bu ikiliyi görüştürebileceğini belirtmiş.

Adaylar değişebilir!
Bu arada şunu belirtelim ki, şimdiye kadar anons edilen veya resmen açıklanan tüm adayların değişme ihtimali çok güçlü.
MHP daha önce resmen açıkladığı iki büyükşehir adayını ve bir çok il adayını geri çekti biliyorsunuz.
MHP ve AK Parti kanadındaki ittifak şimdilik sorunsuz ilerlerken, İYİ Parti ve CHP arasında devam eden ittifak görüşmeleri sonlandı.
CHP yönetimi ittifak masalarında yaşanan krizlerden Meral Akşener'den çok Koray Aydın'ı sorumlu tutuyor.
Bu iki parti arasında gerçekleşen ittifak görüşmelerinde bazı illerde kriz çıktı.
Ankara'da Mansur Yavaş ismine CHP yönetimi parti tabanından gelen eleştirilere rağmen "evet" derken, İYİ Parti'nin görüşmelere Yavaş ile anlaşmadan geldiği iddia edildi.
CHP yönetimi, İYİ Parti'ye Ankara'nın yanı sıra Kocaeli, Trabzon, Ordu'yu vermeyi kabul ederken, İYİ Parti'nin Balıkesir dahil bazı illerde adayını geri çekmeyi kabul etmediğini ifade etti.
Bütün bu gelişmeler ışığında gerek Ak Parti gerek CHP kanadında daha önce isimleri ortaya aday diye atılan birçok ismin değişebileceğini söyleyebiliriz.
Dolayısıyla AK Parti Büyükçekmece adayı diye ifade edilen ister Mevlüt Uysal olsun ister başka bir isim olsun son ana kadar değişebilir....
 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mehmet Mert Arşivi