Bahadır Sügür

Bahadır Sügür

İlkler ve ilkeler!

Çatalca Belediye Başkanı Mesut Üner ve ekibinden bahsedersek hep " İLK" kelimesi ile başlayan işlere imza atıyorlar.

Sondan başlar isek PİRİNÇ FESTİVALİ!

Çevredeki komşu ilçelerimiz de, İstanbul'un merkezinde yaşayan yüz binlerce vatandaşımız da çok iyi bilir ki, Türkiye'nin en iyi pirinçlerinden bir tanesi de ORmanlı ve Karacaköy bölgesinde yetişir. Hatta bir çok siyasi yada vatandaş unutmuş olabilir ama biz yine de hatırlatalım. Sırf Pirinç biçme işine kullanılsın diye Bİçer-Döver ve Pirinç Kurutma Makinelerini geçmiş dönem BÜyükşehir Belediye Başkanı Rahmetli Mimar Kadir Topbaş hibe etmişti. Yıllardır da kullanılan bir biçer döverdi. Anlayacağınız bu ilçenin bir markası olması gereken PİRİNÇ nihayet değerini bulmaya başladı. Belediye Başkanı Mesut Üner'in daha ilçe başkanı iken yaptığımız konuşmalarda projelerinden bir tanesi idi. Yine Ormanlı Mahallesi Muhtarı Kerem Beceren kardeşimizin de seçim vaatlerinin içerisindeydi. Neyse Pazar günü yapılan ve birincisi düzenlenen festival çok güzel bir organizasyon olarak karşımıza çıktı ve vatandaşlar da bir hayli memnun kaldılar. Ancak eleştireceğim nokta şu ki, ilçe merkezindeki vatandaşlarımızın buralara getirilmesi noktasında çok zayıf bir çalışmanın olması da gelecek yıl yapılacak olan festival açısından sanırım bir ders olmuştur. Vatandaşlar " Biz nasıl geleceğiz" dediği an nokta! Eğer uzak bir mahallede organizasyon yapılıyor ise vatandaşın buralara getirilmesi de düşünülmeli.

Neyse hem Sünnet Şenliği, hem de Pirinç Festivali ikisi bir arada 10 numara bir organizasyon oldu.

Keşkek ve Mısır Çanakça'nın vazgeçilmezi idi. İlkeler doğrultusunda Çatalca Belediye Başkanı Mesut Üner'in bu festivali tekrar yapması, uzun yıllar sonrasında Çanakça halkını bir hayli mutlu etti.

Erguvan Festivali de yapılacak bu sene. Eğer pandemide herhangi bir sıkıntılı zamana girilmez ise. Çatalca halkı festival istiyor mu? Bu çok önemli bir soru! Aldığımız cevap ise aynen beklediğim gibi.

"Olsun, iki buçuk senedir evlere kapandık"

Bİr diğer tarafta azınlıkta olan kesim ise " Corona yine yayılacak" şeklinde de serzenişlerde bulunuyor. Ama örneklemek gerekir ise çevremizdeki tüm ilçeler bu tür festivaller ve konserler yapıyor. O sebeple ben bunun bir kriter olduğunu düşünmüyorum. Düğünler, nişanlar ve bir çok etkinliklerde de kalabalıklar oluşuyor.

Evet! Çatalca'da Erguvan Festivali yapılacak. Ve ben bu festivali Çatalca halkının dört gözle beklediğine şahidim.

Düğünler, nişanlar demişken...

Çatalca'da bir şeyin farkında mısınız bilmem ama çok düğünler oluyor! Ve bu düğünlerin bir çoğu yeni yapılan düğün alanları ve sosyal tesislerde gerçekleşiyor. Özellikle daha bu yıl tam anlamı ile biten Çanakça, Muratbey ve Binkılıç ful çakıyor. Yani bu dügün yerlerinde o mahallenin vatandaşlarının haricinde çok fazla düğün ve nişan yada sünnet düğünü yapan var. Bu da demektir ki, bu tür projeler, yerinde, doğru ve en faydalı projeler. Hemen hemen her mahallede bu tür projeleri var Mesut Üner'in. İnşallah tüm mahallelerde bu tür projeler tamamlandığında çok faydalı olacak diye düşünüyorum .

Neyse eleştirilere gelelim biraz.

Halk Günü ne oldu? Vatandaş başkan ile görüşemediğini ifade ediyor. Günde en az 5-6 kişi bu anlamda beni arıyor. Başkan bir hışımla halk günlerine başlamıştı. Ama bir hışımla bu halk günleri yapılmaz oldu. Bence 15 günde bir yada ayda bir de olsa bu halk günü programları tekrarlanmalı. Ramazan bayramından önce mahalle mahalle hizmet anlatımları vardı. O da yapılmıyor. Onlara da tekrar geri dönülmeli. Başlayan bir proje ki ilgi çekiyor ise, sonlandırılması anlamsız geliyor bana. Bunları yan yana geldiğimizde de ifade edebilirim ama köşeden yazması daha bir farklı geliyor bana. O sebeple bence acilen ve acilen halk günü ve mahalle gezisi programları tekrar koordine edilmeli.

Ve Millet Bahçesi , Otopark ve Meydan!

Çok uzun sürdü eleştirileri ve tepkileri her geçen gün daha da artıyor. Bence bir an önce bitmiş olan bölümleri halka açılmalı. Çatalca Merkezde oturan bir çok insanın pek fazla akşam sefası yapabilecekleri alternafileri yok. Hatta hakikaten yok. Millet bahçesinin büyük bir bölümü bitti ise pek fazla beklemeden halkın gece gezmelerine açılmalı. İnsanlar Sadece Cem Kara Yaşam Vadisine mahkum edilmemeli. Özellikle bizlerden yaşça büyük ablalarımız, amcalarımız, teyzelerimiz bu konuda 2,5 yıldır çok muzdarip!

Gösteriş mi? Sadece kıyafetten mi ibraret bunu zaman gösterecek. Çatalca'da Trafik Zabıta faal hale getirildi. Ancak Çatalca Belediyesi Trafik Zabıtalarının bence özellikle Atatürk Caddesi ve Münih Sevi yani Kaymakamlık ile Kültür Merkezi arasındaki bölgede yaya şekilde de olsa çok sık volta atması lazım. Hatta gerekli işlemleri de eğer yetkileri var ise yapması gerekiyor. Çift taraflı parklanmanın önüne bir şekilde geçilmeli. Yoksa bizler Çatalca'nın girişinden, merkezine geldiğimiz sürede neredeyse Dağyenice yada Akalana'a gidecek hale geldik.

Trafik Zabıta!

Gösteriş mi? Sadece kıyafetten mi ibraret bunu zaman gösterecek. Çatalca'da Trafik Zabıta faal hale getirildi. Ancak Çatalca Belediyesi Trafik Zabıtalarının bence özellikle Atatürk Caddesi ve Münih Sevi yani Kaymakamlık ile Kültür Merkezi arasındaki bölgede yaya şekilde de olsa çok sık volta atması lazım. Hatta gerekli işlemleri de eğer yetkileri var ise yapması gerekiyor. Çift taraflı parklanmanın önüne bir şekilde geçilmeli. Yoksa bizler Çatalca'nın girişinden, merkezine geldiğimiz sürede neredeyse Dağyenice yada Akalana'a gidecek hale geldik.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bahadır Sügür Arşivi