İmamoğlu, AKOM Yöneticilerini derhal görevden almalıdır!

Açık çağrı yapıyorum. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, tatili unutun! Dinlenmek istiyorsanız, İstanbul'da dinlenebilecek çok yer var. Eviniz var… Eğer çocuklarınızı çok özlediyseniz, onlar İstanbul'a gelsinler...

İmamoğlu, AKOM Yöneticilerini derhal görevden almalıdır!
Cumartesi günü İstanbul'a yağan ve afete neden olan yağmur ne ilkti, ne de son olacak. 
İstanbul'u ne ilk defa su bastı, ne de bundan sonra olmayacak.
Dünyanın tüm kentlerinde bu tür görüntülere şahit oluyoruz. Az gelişmiş ve gelişmekte olan ülkelerde ise daha çok şahit oluyoruz, doğal afetlerin felaket sonuçlarına...
Çünkü, alt yapımız doğal afet kaynaklı felaketlere uygun değil. Sert bir kışa, şiddetli bir depreme, yoğunluğu; hızı; damla büyüklüğü kritik yağmurların su baskınlarına hazır değiliz. Hazır olmak için çabamız da yok.
Varmış gibi gözüküyoruz sadece.

Temmuz'da göreve başlamış
85 bin kişinin çalıştığı İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde yaklaşık 5 bin alt ve yüksek düzeyde yönetici var. Ve bu kadrolarda çalışanların büyük çoğunluğu son 25 yılda göreve başlamış. Yetmez 85 bin kişinin büyük çoğunluğu da öyle.
Anlayacağınız kadroların yüzde 90'ı AK Partililerce doldurulmuş. Büyük çoğunluğu, her seçimde, mitinglerde parti militanları gibi çalışıyorlar. Yetmez sosyal medyada AK Parti ile ilgili olumlu, muhalefet ile ilgili olumsuz propaganda yapıyorlar. Hatta üst düzey kadrolar da dahil, trol gibi yalan haberler yayıyorlar. Açık kimlikleri ile iftira kampanyaları yürütüyorlar. 
Ekrem İmamoğlu göreve geldiği günden itibaren üst düzey yöneticilerin ve iştiraklerin yönetim kurulu üyeleri ve başkanlarının istifa etmemek için direnişleri ile karşılaştı. İlgili bakanlığın yasaya aykırı genelgesiyle yönetim kurulu üyelerini atamayacağı gerçeği hala ortada duruyor.
Düşünün, seçimleri Binali Yıldırım kazansaydı, ertesi gün İBB ve iştiraklerin yöneticilerine istifa edin deseydi ne yaparlardı? Büyükşehir belediyelerini kaybetmeselerdi, AK Parti iktidarı, ilgili bakanlık aracılığı ile iştirak yönetim kurulu üyelerini, belediye meclisleri atayacak diye genelge yayınlatır mıydı?
****
Şimdi gelelim İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'na...
Perşembe günü Hacı Bektaş Şenlikleri'ne katıldı. Cuma akşamı Bodrum'a, ailesinin yanına iki günlüğüne tatile gitti. Ancak Cumartesi günü İstanbul'da yağmur felaketi yaşandı. Aynı gün İstanbul'a dönecek. Uçak bulamadı mı, helikopter tutacak. Hiçbir şey bulamadı mı, arabası ile derhal yola çıkacak. Bodrum İstanbul arası iyi bir araba ve şoförle 4 saatte gelinir. 
Cumartesi günü yola çıktı, akşam geç saatlerde AKOM'un başında yetkililerden bilgi aldı.
Sel felaketinin olduğu yerleri pazar günü ziyaret etti.
AKOM tarafından kendisine sunulan bilgileri kamuoyu ile paylaştı. Meteorolojinin İBB'yi zamanında bilgilendirmediğini söyledi. Ardından meteoroloji de bu bilginin yanlış olduğunu söyledi.
Bu şu anlama geliyordu; AKOM'un başında bulunanlar, İmamoğlu'nu trollemişlerdi!
Ekrem İmamoğlu'nun göreve getirdiği üst düzey yöneticileri görevlerini yerine getirmemişlerdir. Kendilerine sunulan bilgilerin doğru olup olmadığını çok kolayca teyit edebilecekken etmemişlerdir.
****
Asıl olan ise şudur: Bugün halen İBB'de görevlerine devam eden üst düzey kadrolar seçimlerde bizzat trol gibi çalışmış kadrolardır ve halen seçim sonuçlarını kabul edebilmiş değillerdir. İmamoğlu'nu sabote etmeye de görevde kaldıkları sürece devam edeceklerdir.
Cumartesi günü yaşanan sel felaketi sonrasında doğru bilgilendirmedikleri ortaya çıkan tüm üst düzey yöneticiler derhal görevden alınmalıdır. 
Bu Türkiye demokrasisi için de bir milat olmalıdır. Görevini yerine getirmeyen, yanlış bilgi verenlerin istifası istenmeli ve görevden alma, hızlı bir şekilde çalıştırılmalıdır. 
Deprem olur, tren kazası olur, sel baskınları olur, suistimal olur; sorumlulara sahip çıkılır. Bu değişmelidir. İstanbul'da yaşanan son olay bunun için milat olmalıdır. Yağmurdan kaynaklı oluşan afette kim kusurlu ise görevden alınmalıdır.
 ****
Başkan İmamoğlu, il dışına çıktığında vekil olarak Avcılar ve Büyükşehir Meclis Üyesi olan Hüseyin Aksu'yu vekil olarak yerine bırakmaktadır. Siz felaket yaşandığında, Vekil Başkan Aksu'yu olay yerinde gördünüz mü? Kameralar karşısına geçip İstanbul'u bilgilendirdi mi? Başkan Ekrem İmamoğlu'nun nerede izinde olduğunu soranlara, söyleyemeyeceğini ifade etti. Sanki sır! Kamuoyunun bildiği bir gerçeği saklayan bir vekil başkan...
Açık seçik İmamoğlu'na ilk çağrımızı çıkaralım. Yerine vekil olarak bıraktığı Aksu, protokol vekil olmaktan öteye gidebilecek bir şahıs değildir. Yerine bırakacağı başkan vekili kendi vizyonuna uygun, yönetici kabiliyeti olan biri olmalıdır. Vekil meselesi aynı zamanda hatır gönül, vefa işi değildir. Liyakat meselesidir. “Liyakat! Liyakat!” deniliyorsa, ilk yapılması gereken, İBB Başkan Vekili olarak İBB CHP Gurubunda bulunan -ki Mecliste 14 CHP'li Belediye Başkanı  da bulunuyor- bu birikimli insanlardan biri vekil olarak bırakabilir. 
 
Son söz: Eğer İmamoğlu bu görevden almaları yapmaz ise görev süresince daha çok sabote edilecektir. 
Ve en önemlisi, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, en az bir yıl boyunca yurt içi ve dışı resmi ziyaretler dışında izin kullanmamalıdır. Dinlenmeye ve tatile ihtiyacı var ise, İstanbul bunun için biçilmiş kaftandır. 

Not: Seçimi kazanılmasına katkıda bulunan kimi üst düzey kadrolarla belediyeyi yönetmeye devam ederse, daha çok hata yapılacağının; bilhassa bir ismin(!) kendisine çok hata yaptıracağının da altını çizmek isterim. Kibir ve tevazu önemlidir. “Başkan benim” havasındaki kişiye dikkat etmeli

Video -> 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Ali Tarakçı Arşivi