İmamoğlu mağdur, söylemleriniz ile buna zarar vermeyin... 17 yıllık öfkenizi ve kininizi çöpe atın.. Buna ihtiyacımız yok

Ak Parti yöneticileri, kendi seçmen kitlesinin, yüzde 3 civarında ilçelerde göstermiş oldukları adaylardan dolayı sandığa gitmediğini düşünüyor. İBB seçimi olunca seçmenlerinin sandığa gideceğini düşünüyor. Kullandıkları dilinde sorunlu olduğunu düşünmüyorlar. Görülen o ki, kullandıkları dil yine kaybettirecek.


İstanbul’da muhalefet, 4 miyon 169 bin oy aldı. Kazanmak için, 4 milyon 500 bin oy alabilmesi için, sandığa gitmeyen muhalif 350 bin ve ak parti'ye oy vermiş en az 200 bin seçmeni ikna etmesi gerekiyor. 


31 mart'tan daha çok çalışmalı ve sakin güç, imamoğlu'nun güleryüzlü kampanyası  eskisinden daha iyi devam etmeli ki, fark 200 bin ve fazla olabilsin...


Ak Parti, geçersiz oy kullanan 100 bin ve sandığa gitmeyen 350 bin seçmene pres yapacak.
İktidar ve sandığa gitmeyen 1 milyon 700 bin seçmenin bilgilerine sahip, muhalefet değil. Bu seçmenlerin yüzde 10'nu sandığa hiç gitmeyen, 1 milyon seçmen, diğer 700 bin seçmen yarı yarıya cumhur ve muhalefet seçmeni.
****
Ekrem İmamoglu’nun duruşuna ve diline bi kez daha yakından bakmak gerekiyor. Muhalefetin ofkesini ve nefretini beslemek için ve rövanş için başkanlığı istemiyor. İmamoglu 16 milyon istanbul halkına hizmet etmek, yani efendi olmak için değil, hizmetkar olmak için başkanlığı istiyor. 


Her kesimde birikmiş, 17 yıllık nefret ve öfke bu topraklarda sürdürülebilir değildir. ülke ve tüm değerler hepimizin. adlarımız farklı soyadlarımız türkiye olduğu gerçeğini unutmamak gerekiyor. 
****
3 miyon 169 bin oyun 4 milyon 500 bin olabilmesi için yuvarlak söylüyorum 350 bin oya ihtiyaç var. bunu yapabilmek için oyu koruyacaksın, 350 bin seçmeni ikna edeceksin. ve en önemlisi ak parti seçmenini ikna etmek ve bunun için çok çalışılacak.


Ekrem İmamoğlu, mağdurdur. Bunun içindir ki, trol düzeyindeki kimi hesaplar, imamoglu'nun kazanmasını isteyenler iktidar yandaşlarının yaptığı trollüğun benzerini yapmamalıdır. Muhafazakar kesimi aşağılayan paylaşımlardan vazgeçilmelidir ve ak partilerden oy almadan seçim kazanılamayacağını herkes anlamalıdır.

Nefret ve ötekileştirici söylemden, hepimizin ortak vatanı olan Türkiye için vazgeçilmelidir.
****
İmamoğlu’nun, ısrarla 16 milyon İstanbullu’nun başkanıyım, cümlesi herkesi kucaklayan zihniyetin ifadesidir. Bu cümle anlamlıdır ve yeni bir zihniyet bu cümlede kendisini ifade etmektedir. Yeni demokratik bir zihniyet ancak herkesi kucaklayan bir dille yapılabilir. 


İktidarın yaptığı, ötekileştirici dil kullanılarak ve yandaşlarının trollerin yaptığı paylaşımlarla ve benzeri ile yeni zihniyet hayata geçirilemez.


Ne demek istediğimi anlamak istiyorsanız, Ekrem İmamoglu'nun duruşuna ve diline bakın. Öfkenizi beslemek için başkanlığı istemiyor.


İmamoglu’nun kazanmasını ve ülkede umudun daha da yükseltilmesinin yolu, 16 milyon istanbul halkına hizmet etmek yani efendi olmaya değil hizmetkar olmak için başkanlığı istedigini fark etmektir.
Her kesimde birikmiş, 17 yıllık nefret ve öfke bu topraklarda sürdürülebilir değildir. Ülke ve tüm değerler hepimizin.

Adlarımızın farklı soyadlarımızın Türkiye olduğunun gerçeğini lütfen unutmayalım.
****
23 haziran saat 22.00. seçime katılım oranı yüzde 90. oy kullanan seçmen sayısı 9 milyon 30 bin. geçersiz oy yüzde 2.2, 200 bin. Ekrem İmamoglu 4 milyon 500 bin, Binali Yıldırım 4 milyon 300 bandı ve fark 200 bin olur. Not alın ve bi kenara yazın.  

Ağustos ayında erken seçim kararı alınır. Erken secimi Bahceli ister.
Ben tahminimi söylüyorum. 


Evinizde yan gelip yatmayın.. Bir Ak Partili'yi ikna edin, sosyal medyada Ak Partililere hakaret eden paylaşımlar yapmayın diyorum.


Çünkü ayrımsız 82 milyon bu ülkenin vatandaşlarıyız. Hedef, ayrımsız, eşit, adil ve 1. sınıf  vatandaş olabilmek.. demokrasiyi, hukuku ayrımsız bu topraklarda inşa edebilmek.

Son söz:Bunu ilk adımı 23 Haziran'da İstanbul'da İmamoglu'nun kazanmasından geçiyor. Sonra çok uzun ve zahmetli bir yolculuğumuz başlayacak. 
 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Ali Tarakçı Arşivi