İnce hesaplar

Bu aralar peş peşe sıralanmış nurtopu gibi,bölmeye parçalamaya yönelik partilerimiz kuruluyor. 18 yıldır iktidarda olan Ak partiyi,Saadet partisinden başka, Deva partisi ve Gelecek partileriyle bölmeye çalışacaklar. Ne kadar başarılı olunur bilinmez. Recep Tayyip Erdoğan Ak partinin başında olduğu sürece,altını çizerek yazıyorum bu imkansız!!! Ak partili olmayıpta,Recep Tayyip Erdoğan’ın şahsına oy veren ve fanatizm seviyesinde seven milyonlarca insan var.

Ak partiye karşı böyle bir hareket başlar da ana muhalefet partisine karşı hiç başlamaz mı? Ne demiş atalarımız; “su uyur düşman uyumaz”

CHP kurultayın’dan sonra aşağıdaki yazıyı sosyal medya hesaplarımdan paylaşmıştım.

“Chp kurultay yapıyor.  

Parti içi demokrasi gereği,bir sürü aday yarışıyor.

Delegeler özgür bir şekilde; Oyunu ister Kılıçdaroğlu'na verir, ya da isterse Kılıçdaroğlu'na. Veya kafası kızar Kılıçdaroğlu'na verir,olmadı Kılıçdaroğlu'na,o da olmadı elini bağlayan yok ya. Gider Kılıçdaroğlu'na verir.

Bizim siyasetimizde “ölene kadar koltuğa yapışmak”diye bir kavram var. Bazen bırakmak,gitmek,gençlere yer açmak erdemliktir. Böyle bir lider olursanız,gelecek nesil sizi şükran ve minnetle yad eder”demiştik.

Bu günlerde Muharrem İncenin,ince ince hesapları var. “1000 günde memleket hareketi”başlatacağını açıkladı. Bana “1001 gece masalları”gibi geliyor. “Efendim, parti kurmayacağım Cumhurbaşkanlığına hazırlanıyorum. Bölmeye değil birleştirmeye geldik”adama nankör demezler mi? Bunun adı; seni sen yapan partine ihanet değil midir? Adama oy bölücü demezler mi? cumhurbaşkanlığı seçimlerinde aldığı oyun üçte birini dahi alamaz!! Mevlana ne demiş; “Sahip olduklarına şükretmeyi bilmeyenin,kaybettiklerine isyan etmeye hakkı yoktur.”

Cumhuriyet Halk Partisi Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu ve onun izinde yürüyen,bu maneviyat ile ayakta duran bir partidir. Nasıl? Kemal kılıçtaroğlu 9 seçim kaybettiği halde o koltukta oturmakla,Atatürk’ün partisine ihanet ediyorsa,Muharrem İnce 5 kat daha ihanet içerisindedir. Ne kadar inkar etsenizde sarayla gizliden görüşmeler örtbas edildi. Bu günlerin temelini,o günlerde sarayda atıldığı,bu vesile ile ortaya çıkmış oluyor.

Birde dış kulvardan Mustafa Sarıgül,”Türkiye değişim hareketi” ile geliyor. Ne diyor Dede Korkut? “Kahpe içerden olunca kapı kilit tutmaz oğul” Aslında bu hareketler Ak partiyi bölmek için kurulan partilere karşı,el altından yürütülen karşı bir hamlenin eseri. Bekliyoruz ve kısmetse göreceğiz. “Hele şu toz duman bir dağılsın,bindiğin at mı eşek mi anlarsın.” İşte o zaman göreceğiz ak koyunu kara koyunu.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Osman Köse Arşivi