İstanbul'da aykırı bir adam: Fatih Tekke

Ceza sahasının içinde veya dışında golün hangi şeklini atmak gerekirse attı. Sol ayakla attı, sağ ayakla attı, kafayla attı, topukla attı, aşırtma attı, uzaktan attı... Attı da attı...
Trabzonspor tarihinin en önemli golcülerinden biri olarak yazılan ve gittiği günden bu yana manevi anlamda yeri doldurulamayan isimlerin başında.
Dediği dedik olan, 'geri vites' yapmayan ve memleketinin tüm karakteristik özelliklerini taşıyan FATİH TEKKE...
***
Yeni başladığı teknik adamlık hayatı onu kısa süreli bir fırtınanın içine attı. Manisaspor'un durumunu saymazsak hocalığa Denizlispor'da başladı.
Takımı aldığı durum içler acısıydı. Birçok 'benim' diyen antrenör bu yükün altında ezilirdi. Belki de hiç bu topa girmezd. Futbolculuğundaki karakterini teknik adamlıkta da göstermeliydi Fatih Tekke. Ege'de adeta Karadeniz fırtınası estirdi. Arka arkaya aldığı sonuçlarla takımı ligde tuttu. Bu da onun için iyi bir referans oldu.
***
Teknik direktörlük kariyerine başlama sebebini 'Trabzonspor ile şampiyonluklar kazanmak' olarak açıklayan Fatih Tekke kulübün yapılanmasında adı geçen isimlerden birisiydi.
Başkan Ahmet Ağaoğlu ve yönetimi kendisiyle görüştü mü görüşmedi bilinmiyor ancak taraftar onu en az futbolculuğu dönemindeki kadar istedi kulübede.
Hem taraftara coşku getirebilecek hem oyuncular üzerinde baskı kurabilecek hem de şehri yakından tanıyan bir insan olarak rehberlik yapabilecekti.
Trabzonspor tercihini Ünal Karaman'dan yana kullandı. Ünal hoca da çok önemli bir futbolcuydu o dönemde. Kulübün tarihine de baktığımızda bu birliktelik de çok yakışıklı oldu.
***
fatih tekke
Gelelim tekrar Fatih Tekke'ye...
Sabah saatlerinde İstanbulspor ile anlaştığını gördüm. Hem sevindim hem şaşırdım. Geçtiğimiz sezon pek çok maçına gittim İstanbulspor'un. Yalçın hoca arkasında önemli derecedeivme kazanan bir takım bıraktı arkasında. Sıra Kaptan'a geldi.
Trabzonspor taraftarları İstanbul'a pek sıcak bakmazlar ancak İstanbulspor'un sahibi olan Saral ailesiyle gerçekleşince bu anlaşma herkesin hoşuna gitti.
Şimdi Fatih Tekke'nin rüştünü ispatlama zamanı.
Denizlispor'da yaptıklarından çok daha fazlasını yapması ve başarılı olması gerekiyor.
Bunu yaparken sadece kendisi değil, onu sevenler ve bir gün muhakkak yolunun kesişeceği Trabzonspor için yapmalı.
***
Başarılar Kaptan. Yolun açık olsun.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Burak Zihni Arşivi