İstanbul'da yaşıyor, İzmir’de iştirake başkan atanıyor!

İki dönem Silivri'de Belediye Başkanlığı yaptı, iki dönem kazandığı Silivri Belediye Başkanlığı'nda aldığı oydan daha az oy alarak seçim kaybetti. Ödülü, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin bir iştirakinde başkanlık oldu. Yetmez, Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, ayda 411 bin TL'ye kiralanan araçları geri verdi, aynı araçları 105 bin liraya kiraladı. Bir anlamda yolsuzluğu ortaya çıkardı. Işıklar iddialara yanıt vereceğine, Yılmaz’a ulvilik üzerinden ders vermeye kalktı.
****
Adam tam 10 yıl belediye başkanlığı yapıyor. Kibri tavan...
Yılda kaç defa yurt dışına çıktığı belli değil.
Yılda onlarca kez yurt dışında...
Belediye için değil, keyfinden gidiyor.
En büyük iddia da, kumar oynamak için gittiği.
Defalarca haber yaptığımızda, kumar oynadığını inkar etmezken, oynayıp oynamamayı halkına soracağını ve oynama derlerse oynamayacağını söyleyecek kadar gerçeklikten uzaklaşmış bir adam.
****
Seçim kaybedeceği çok aşikar olmasına rağmen, 24 Haziran'da CHP'nin Cumhurbaşkanı adayı olan Muarem İnce'nin dünürü olmasından dolayı aday yapılan zat-ı muhterem.
Düşünün 31 Mart seçimlerinde yüzde 43.97 ile 43 bin 933 oy, seçimleri kazanan rakibi Volkan yılmaz ise yüzde 46.78 ile 46 bin 740 oy almış. Diğer adaylarda yaklaşık 9 bin 100 oy almış.
Adam 2009 seçimlerini yüzde 46.62, 2014 seçimlerini 47.95 ile kazanmış, 2019 seçimlerini ise yüzde 43.97 ile kaybetmiş. 10 yıl sonunda oyları yüzde 3 azalmış. Hem de CHP'nin oyları İstanbul'da artarken, CHP İBB başkanlığını kazanmışken.
31 Mart'ta, Büyükşehir seçim sonuçlarında ise Ekrem İmamoğlu yüzde 53.76 ile 56 bin 414 oy, Binali Yıldırım ise yüzde 43.35 ile 45 bin 490 oy aradaki fark 11 bin oy. Ekrem İmamoğlu ise Özcan Işıklar'dan yüzde 10 ile 13 bin 500 oy daha fazla almış. 
23 Haziran seçimlerinde ise Ekrem İmamoğlu yüzde 62 ile 65 bin 338 oy, Binali Yıldırım ise yüzde 37.39 ile 39 bin 403 oy almış. Bu sefer fark 23 bin oy olmuş. 
İmamoğlu üç ay içersinde oylarını yüzde 8.2 artırarak 9 bin oy daha fazla alırken, Binali Yıldırım'in ise oyları yüzde 6 ile 6 bin azalmış.
Ve Işıklar bu sonuçdan bile kendine pay çıkarmış. Kendi başarısı olduğunu iddia etmiş. Kelin merhemi olsa başına sürecek. Adama demezler mi, "Senin değil o başarı. Aday olmayınca İmamoğlu'nun oyu yükselmiş. Senin başarın olsaydı seçimleri kazanırdın."

Işıklar, önce yıllık 3 milyon 618  bin liranın hesabını ver!
Ekrem İmamoğlu Büyükşehir Belediye Başkanı seçilmeden önce ve seçildikten sonra sürekli israf üzerine açıklamalar yaptı. Kamuoyunu bilgilendirdi. İBB'de yapılanları kamuoyu ile paylaştı, paylaşmaya devam ediyor.
Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz da İmamoğlu gibi her seferinde geçmiş dönemde yapılanları kamuoyu ile paylaşmayı tercih etti. Yılmaz, aylık 411 bin liraya kiralanan 16 aracı iade ettiklerini, aynı araçları 105 bin liraya kiraladıklarını ve aradaki 306 bin liralık farkı kamuoyunun takdirine bıraktı. Yılda 3 milyon 618 bin liralık müsrifliğe dikkat çekerken bu paraların kimin cebini gittiğini sordu. Bunu lütfen 10 yılla çarpın.
Yetmez, Yılmaz yeni dönemde 9 bin liraya kiraladıkları aracın, Özcan Işıklar döneminde 30 bin liraya kiralandığına dikkat çekerek, "Büyükşehir Belediye Başkanı sayın Ekrem İmamoğlu’nun 'İstanbul’da israfa son' dediği gibi biz de Silivri’de israfa son diyoruz"  dedi.

Savcıları göreve çağırıyorum: Yılmaz'ın 
açıklamaları bir suç duyurusudur

Öncelikle savcıları göreve çağırıyorum, Silivri halkının paralarının birilerinin cepine inmesine neden olan Özcan Işıklar hakkında mutlaka gereken yapılsın.

****
10 yıl Silivri Belediye Başkanlığı görevi yapan Özcan Işıklar, Volkan Yılmaz'ın açıkça suç duyurusnda bulunduğu ve kamu kaynaklarının peşkeş çekildiğine yönelik açıklamasına ne yanıt vermiş. 

Işıklar, o araçları neden fahiş         
fiyatlarla kiraladın yanıt ver...

Gazetemize demeç veren Özcan Işıklar iddialara yanıt vereceğine topu taca atarak ajitasyon yapmış. "Silivri Meclisi çok daha ulvi amaçlar ve projeler konuşulacak bir meclis olmalıdır. Silivri’nin gündemini meşgul etmek yerine o meclislerde Silivri’nin geleceğini konuşmamız o meclise yakışan bir asalettir" demiş.
Bakar mısın şaşalı cümlelere, daha ulvi amaçlar ve projler, Silivri'nin geleceği konuşulmalı ve meclisi yakışan asalat de böyle olmalıymış.

Seçim kaybedene de İBB’de iştirak 
başkanlığı...  "Kılıçdaroğlu’na çağrımdır. 
Gereğini yapın lütfen.”

İzmir Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Tunç Soyer de İstanbul Silivri'de yaşayan, seçimleri kaybeden Özcan Işıklar'ı İzmir Büyükşehir Belediyesi iştiraki olan Grand Plaza A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanlığına atamış.
Kafayı yiyeceğim. Adam İstanbul'da oturuyor, İzmir Büyükşehir Belediyesi iştirakinin başına atanıyor. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na çağrı çıkarıyorum. Nasıl bir kafa bu, bu kafa ile mi İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde, diğer belediyelerde, yolsuzlukla, yapılan yanlışlıklarla mücadele edeceksiniz?
Derhal bu yanlışlıktan vazgeçilmelidir...  

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Ali Tarakçı Arşivi