1 Mayıs çağrısı için toplanan gruplara polisten müdahale! Çok sayıda gözaltı var

1 Mayıs çağrısı için toplanan gruplara polisten müdahale! Çok sayıda gözaltı var
İstanbul Kadıköy'de 1 Mayıs çağrısı yaparak bildiri dağıtmak isteyen sendikalar ve siyasi partilere polis müdahale etti. Çok sayıda kişi gözaltına alındı.

Kadıköy’de sendikalar ve siyasi partiler, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’ne çağrı yapmak için toplandı. Toplanan kitleye sert şekilde müdahale eden polis, çok sayıda kişiyi gözaltına aldı. Yaklaşık 40 kişi polis tarafından gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar arasında Eğitim Sen İstanbul 2 Nolu Şube Başkanı ve Dönem Sözcüsü Çayan Çalık ile Eğitim Sen’in İstanbul şubelerinden yöneticilerin ve Emek Partisi (EMEP) İstanbul İl Başkanı Sema Barbaros’un da olduğu bildirildi.


EĞİTİM SEN'DEN AÇIKLAMA

Gözaltıların ardından polis Eğitim Sen binası önünde açıklama yapılmasına izin vermedi. İstanbul 1 Mayıs bileşenleri Eğitim Sen binası içinde yaptığı açıklamada polis müdahalesine tepki gösterdi. Açıklamada "İstanbul gibi bir emekçi şehrinde 1 Mayıs bildirilerinin dahi dağıtımının yasaklandığı bir süreci yaşıyoruz. En ufak bir açıklama dahi yapılmadan arkadaşlarımız gözaltına alınıyor. Direnen işçiler ile başlatan süreç şimdi sendikaların kapılarının tutulmasına kadar gelmiş durumda. Sendikamızın kapısında şuan 300 civasında polis bekliyor. Gözaltına alınan arkadaşlarımızın durumuna dair yapmak istediğimiz bilgilendirme bile yasaklanıyor.

Bugün biz İstanbul 1 Mayıs bileşenleri olarak, yani İstanbul'daki demokratik dernekler, siyasetler ve sendikalar olarak bir araya gelip, İstanbul’un 1 Mayıs programını açıklamak istemiştik. Fakat buna başından itibaren izin verilmedi. Bu maalesef Türkiye genelinde görülüyor. Sadece İstanbul’da değil ancak İstanbul’da en çirkin halini yaşıyoruz.

Önümüzdeki dönemde emekçiler bu ablukaya dur diyecek. Bu baskıyı aşacağız. Bu durum emekçilerin, kadınların farklı kimliklerin ablukaya alınmasıdır.

Pandemi gerekçe edilerek bizler bu kapalı alana sıkıştırıldık. Dün 26 kişiyi bir araca sıkıştırdılar. Bugün de gözaltına alınan arkadlarımız 30’ar kişi olarak araçlarda bekletildi.

Bizler emekçilerin yaşaması için mücadele etmeye devam edeceğiz." denildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum