“100. Yıl Cumhuriyet Kadınları Koşusu” için büyük hazırlık

“100. Yıl Cumhuriyet Kadınları Koşusu” için büyük hazırlık
“100. Yıl Cumhuriyet Kadınları Koşusu” etkinliği kapsamında kadınlar, Caddebostan Etkinlik Alanı’nda düzenlenen hazırlık koşusunda buluştu.

Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nde 29 Ekim Pazar günü düzenlenecek “100. Yıl Cumhuriyet Kadınları Koşusu” etkinliğine hazırlık için Caddebostan Sahili’nde buluşan çok sayıda koşucu, 5 kilometrelik hazırlık koşusu gerçekleştirdi. Etkinliğe, 2 altın madalya kazanarak bizleri gururlandıran Milli Tekvandocumuz Nur Tatar da katılım gösterdi.

“100. Yıl Cumhuriyet Kadınları Koşusu” etkinliği kapsamında kadınlar, Caddebostan Etkinlik Alanı’nda düzenlenen hazırlık koşusunda buluştu. Cumhuriyetin 100. yılının kutlanacağı 29 Ekim Pazar günü Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nde gerçekleştirilecek “100. Yıl Cumhuriyet Kadınları Koşusu”nun hazırlığı niteliğinde olan etkinliğe çok sayıda koşucu katıldı. Kadıköy yönüne doğru 5 kilometre koşularak gerçekleştirilen “hazırlık koşusu” başladığı çizgide son buldu. Koşuya, 2017 Bakü İslami Dayanışma Oyunları ve 2013 Mersin Akdeniz Oyunları’nda altın madalya kazanan Milli Tekvandocumuz Nur Tatar da katılım gösterdi.

"Cumhuriyet Kadınlarla, Kadınlar Cumhuriyetle Güçlü" mesajının verileceği “100. Yıl Cumhuriyet Kadınları Koşusu” Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nde gerçekleştirilecek ilk organizasyon olacak. Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nün Avrupa Yakası'ndan başlayarak, 5 km’lik bir parkurda Anadolu Yakası'na kadar uzanacak olan koşu, 29 Ekim saat 09.00’da başlayacak. Etkinlik, yalnızca kadınların katılımına açık olacak.

İstanbul’a yeni bir uluslararası spor organizasyonu kazandırılacak

T.C. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, T.C. Gençlik ve Spor Bakanlığı, İstanbul Valiliği, Karayolları Genel Müdürlüğü ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin destekleriyle gerçekleştirilen etkinliğe Beşiktaş ve Galatasaray spor kulüplerinin kadın branşlarındaki sporcular da katılacak. Cumhuriyet Kadınları Koşusu kapsamında sponsorlardan sağlanacak kaynaklarla Darüşşafaka, TOG, TOÇEV, TED, Türkiye Atletizm Vakfı ve Yanındayız Derneği’ne bağış yapılacak. Türkiye Atletizm Federasyonu ve Association of International Marathons and Distance Races (AIMS) tarafından koşu etkinlikleri için sertifikalandırılan Yavuz Sultan Selim Köprüsü, gelecek yıllarda da koşu organizasyonlarına ev sahipliği yapabilecek. Cumhuriyet Kadınları Koşusu’nun ilerleyen yıllarda geleneksel hale getirilmesi ve İstanbul’a yeni bir uluslararası spor organizasyonu kazandırılması planlanıyor.

Kayıtlar devam ediyor

Yaklaşık 3 bin kadın koşucu ve kutlamaya katılacak yüzlerce vatandaşın yanı sıra sivil toplum örgütü temsilcileri, federasyonlar, kanaat önderleri, sanatçılar ve basın temsilcilerinin bir araya geleceği etkinlikte katılımcılar Cumhuriyet Bayramı’nı unutulmaz bir deneyimle kutlayacak. Koşuda dereceye girenlere toplamda 225 bin TL tutarında Cumhuriyet Kadınları Koşusu Ödülü verilecek. Koşuya katılmak isteyenler için kayıtlar www.cumhuriyetkadinlarikosusu.com adresi üzerinden alınmaya devam ediyor.


İlgili Haberler

Kaynak:HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.