128 milyar doları gökte arıyoruz

128 milyar doları gökte arıyoruz
CHP İstanbul Milletvekili ve PM Üyesi Özgür Karabat, CHP Gençlik Kolları'nın Başakşehir'de düzenlediği "128 Uçurtma Şenliği"ne katıldı. Uçurtma Şenliği sırasında üzerinde "128" yazılı uçurtmalar gökyüzünü doldururken Karabat, "128 milyar doları önce denizde aradık şimdi de göklerde arıyoruz, hükümet 128 milyar doları uçurmuş gençler de uçurtma uçuruyor" ifadelerini kullandı.

CHP İstanbul İl Genölik Kolları Başakşehir'de "128 Uçurtma Şenliği" isimli bir etkinlik düzenledi. Etkinliğe katılan CHP İstanbul Milletvekili ve PM Üyesi Özgür Karabat, "Türkiye zengin bir ülkedir, fakir bir ülke değildir. Türkiye'nin sorunu bu kaynakların birileri tarafından peşkeş çekilmesidir, bu kaynakların dar bir guruba, bir aileye, zümreye tahsis edilmesidir. Türkiye'de bu kaynaklar doğru şekilde paylaşılırsa zaten yoksulluk diye bir şey kalmaz. 128 milyar meselesi de böyle bir meseledir. 128 milyar nereye gitti diye sorduğumuz zaman şöyle bir şey diyebiliyor muyuz? “Milyonlarca insan için harcandı." böyle bir şey var mı? Yok. Peki “128 milyar nereye gitti” dediğimizde bu paranın bir gurup tefeciye gittiğini düşünebiliyor muyuz? Hükümetin ve yandaşların cebine bu para gitmiştir diye düşünebiliyor muyuz? Evet. Biz 128 milyar doları önce denizde aradık şimdi de göklerde arıyoruz, hükümet 128 milyar doları uçurmuş gençler de uçurtma uçuruyor" açıklamasında bulundu.


Kimlerin gemileri geçecek?

Konuşmasında Kanal İstanbul konusuna da dikkat çeken CHP Milletvekili Özgür Karabatı; "Son 128 milyar mıdır bu? 128 milyar dolar nerede diye sormaya devam edeceğiz ama bu ülkenin daha çok milyar dolarları kaybolacak! Hemen arkamızda kanal İstanbul olayı var, buradan bakan herkes görüyor, oraya da milyar dolarlar gidecek. Niye gidecek bu milyar dolarlar? Kime gidecek? Kimler orada yatlarını koyacak? Kimlerin gemileri geçecek? Kimin gemisi yüzecek buralarda onu merak ediyorum" dedi. Karabat, "Temel politikamız kaynaklarımızın halk için kullanılması, yaygın kitleler için kullanılması, toplumun geniş kesimleri için kullanılması. Bugün ki Büyükşehir Belediyemiz de böyle yapıyor. Biz elbette hesap sormayı topluma vadediyoruz. Bunun hesabını soracağız ama bir şeyin daha sözünü veriyoruz geldiğimiz de hesapta vereceğiz. Harcadığımız her kuruşun hesabını bu ülkede yaşayan her vatandaş bilecek. Bunun mekanizmalarını birlikte hep beraber oluşturacağız. Mesele budur, bu ülkede milyar dolarlar her gün harcanıyor niye? Bir kişi için, saray mutlu olsun diye. Ve duymuyorlar da, mecliste yaptığımız konuşmaları sağır sultan bile duydu ama bir yerden duyulmuyor, nereden? Saraydan duyulmuyor çünkü sarayın duvarları halkın sesine karşı yalıtımlı. Öyle bir yalıtım yapmışlar ki ısıya karşı değil, halkın sesine karşı yalıtım yapmışlar" diye konuştu.

Gençlere çağrıda bulunan ve umutsuz olmamalarını isteyen Karabat, "Bugün durumumuz çok iyi gözükmeyebilir ama umutsuz olmayalım. Hep şu örneği veririm, Çanakkale savaşı aklımıza gelsin derim, o koşulları düşünün güçler dengesini düşünün, bir ulusun yoktan nasıl var edildiğini, bir devletin nasıl kurulduğunu kısa bir sürede modern bütçelerin nasıl yapıldığını hep beraber düşünelim. 1937 yılında bu ülkenin bütçesinin fazla veren bir bütçe olduğunu biliyor musunuz? Kurtuluş savaşından çıkmış bir ülke her yere yatırım yapıyor, eğitime yatırım yapıyor, sağlığa yatırım yapıyor, seferberlik var ama ülkenin bütçesi fazla veriyor, Osmanlı borçları var onu da ödüyorlar ülkenin bütçesi fazla veriyor, niye? Çünkü kendine çalışmıyor, halka çalışıyorlar, ülkeye çalışıyorlar" ifadelerini kullandı.


MAKUS TALİHİ DEĞİŞTİREBİLİRİZ

CHP İstanbul Milletvekili Özgür Karabat konuşmasında gençlere ve kadınlara hitap ederek onların gücüne inandığını şu ifadelerle dile getirdi; "Tarihi değiştirecek cesaretin gençlerde ve kadınlarda olduğunu düşünüyorum. Bu talih değişecek, bu talih makus talih değil, bu tarihi değiştirecek cesaret kadınlarda ve gençlerde var. Siyasetçilere de şunları söylemek istiyorum, kadınları ve gençleri dikkate alın, bakın hem siyasi hedefe ulaşma konusunda hem de bireysel hedeflere ulaşma konusunda bu iki unsuru dikkate almıyorsanız başarılı olamazsınız. Kadınların ve gençlerin sesine kulak verini tarihi değiştirecek cesaretin onlar da olduğunu görün."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.