13 yılda 1 milyon kişi

13 yılda 1 milyon kişi
Zeytinburnu Kültür ve Sanat Merkezi’nin 2022 – 2023 sezonunun açılışını yapan Zeytinburnu Belediye Başkanı Ömer Arısoy, “Paneller, seminerler, söyleşiler, tiyatrolar, sinemalar, konserler, özel etkinlikler derken 13 yılda toplam 1 milyon 57 bin 946 kişiyi ağırlamış olduğumuzu belirtmek istiyorum” dedi.

Zeytinburnu Kültür ve Sanat Merkezi 2022-2023 sezonunu “Fevzi Karakoç-At’a Senfoni” isimli resim sergisi ile açtı. Dilek Türkan konseri ile devam eden sanat dolu açılış töreninde bir konuşma yapan Zeytinburnu Belediye Başkanı Ömer Arısoy, “Paneller, seminerler, söyleşiler, tiyatrolar, sinemalar, konserler, özel etkinlikler derken 13 yılda toplam 1 milyon 57 bin 946 kişiyi ağırlamış olduğumuzu belirtmek istiyorum” dedi.  Arısoy, “13 yıldır Zeytinburnu Kültür Sanat’ta gurur duyduğumuz onlarca nitelikli sempozyuma tanıklık ettik. Hem araştırma hem hatırlama hem de kayıt tutma anlamında pek çok önemli yazar, şair, kültür insanının ağırlandığı yüzlerce seminer, söyleşi düzenledik. Gerek seminer gerek söyleşilerde kültür sanat dünyasından söyleyecek sözü olan, saati ‘Türkiye saatine’ ayarlı her kişiye kapılarımız daima ardına kadar açık kaldı” açıklamasını yaptı.


Önemli bir yerdeyiz

ZKSM sergi salonlarında bugüne kadar birbirinden değerli sanatçıların eserlerinin sergilendiğini hatırlatan Başkan Arısoy, “Bu zamana kadar sergi salonumuzda Türkiye’den ve dünyadan saygın, değerli 87 sanatçının sergisi düzenlendi. Bugün açılışını yaptığımız değerli Fevzi Karakoç’un ‘At’a Senfoni’ sergisi de sergi salonunu, burada yaptığımız sergileri ne kadar önemsediğimizin göstergesidir. Yeri gelmişken sanat dünyamızın ilham verici ressamına, sanatı ve varlığıyla bizi şereflendirdiği için bilhassa teşekkür ederim” diye konuştu. 13 yılda bir milyondan fazla kişiyi ağırladıklarını belirten Başkan Arısoy, “Paneller, seminerler, söyleşiler, tiyatrolar, sinemalar, konserler, özel etkinlikler derken 13 yılda toplam 1 milyon 57 bin 946 kişiyi ağırlamış olduğumuzu özelikle belirtmek istiyorum. Bugün Zeytinburnu Kültür Sanat, sadece İstanbul’un değil; Türkiye’nin kültür sanat kurumları arasında önemli bir yer edindiyse bu elbette az önce bir ortak nokta olarak bahsettiğim sabır, istikrar ve tek tek ‘1 milyon 57 bin 946’ kişinin ve elbette bütün Zeytinburnu halkının payıyla olmuştur” şeklinde konuştu.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.