155 personele eğitim verildi

155 personele eğitim verildi
İstanbul Anadolu Denetimli Serbestlik Müdürlüğü'nün İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü ile yaptığı işbirliği kapsamında denetimli serbestlik müdürlüğünün 155 personeline ilk yardım eğitimi verildi.

Herhangi bir acil durum anında ihtiyaç duyulan müdahalenin yapılabilmesi için 23 Şubat 13 Eylül tarihleri arasında 155 personele 8 ayrı grupta eğitim verildi. Eğitimi başarıyla tamamlayan personele ilk yardım eğitimi sertifikaları düzenlenen törenle verildi. İstanbul Anadolu Denetimli Serbestlik Müdürlüğü'nün Kadıköy'de bulunan binasında düzenlenen sertifika törenine İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcı Vekili İhsan Kamil Akçadırlı, İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü Acil Sağlık Hizmetleri Başkanlığı Başkan Yardımcısı Uz. Dr. Yılmaz Aydın, İstanbul Anadolu Cumhuriyet Savcısı İdris Aksoy ile İstanbul Anadolu Denetimli Serbestlik Müdürü Seviyya Sancı katıldı. 


Önemli bir müdahale

Programda konuşan İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcı Vekili İhsan Kamil Akçadırlı, ilkyardım eğitiminin önemine dikkat çekerek, “Önemli bir müdahale yapılmasının zaruri olduğu hallerde kişiyi hayata bağlayan, kalıcı bir sakatlığa meydan vermeyecek çok önemli bir hizmettir. Biz ilkyardım eğitimlerini çok önemsiyoruz. Çünkü insanı yaşat ki devlet yaşasın şiarını düstur edinen bir milletiz. Sağlık Bakanlığımız ve İstatistik Kurumlarımızın bize vermiş olduğu bilgiler ışığında bu tür kaza anlarında ölümlerin yüzde 60'ı ilk 30 dakika içinde gerçekleşiyor. Burada, bu eğitimi almış bilinçli kişiler hem insanları hayata tutunduruyor hem de kalıcı sakatlıkların önüne geçiliyor" dedi.

DHA
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.