20 yıllık tecrübe: Ose Antrepo Depolama Nakliyat Dağıtım Hizmetleri

20 yıllık tecrübe: Ose Antrepo Depolama Nakliyat Dağıtım Hizmetleri
Lojistik ve antrepo sektöründe Türkiye'nin önde gelen firmalarından olan; Ose Antrepo Depolama Nakliyat Dağıtım Hizmetleri Genel Müdürü Özgür Arıcan, günümüzde lojistik sektörünün en önemli ayaklarından birisi olan depolama ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Arıcan, “Firmamız lojistik ve antrepo sektöründe 20 yıllık tecrübesiyle müşterilerine hizmet vererek, yaptığı yatırımlarla kısa zamanda lojistik ve gümrük sektörde iyi bir imaj yaratmıştır” dedi

Ose Antrepo Depolama Nakliyat Dağıtım Hizmetleri Genel Müdürü Özgür Arıcan, Damga'ya konuştu. “Antrepo, dünya genelinde pek çok noktada bulunan ve vergilendirme işlemleri tamamlanmayan ürünlerin bulunduğu depoları ifade etmektedir” diyen Özgür Arıcan, “Antrepo ya da ardiye, gümrük vergisine konu olup da henüz vergi ve resimleri ödenmemiş malların korunduğu, gerekiyorsa küçük tamamlayıcı işlemlerin yapıldığı gümrük binalarına yakın olan bir tür ticari depodur. Ülkemiz ekonomisinin sürdürülebilir bir büyüme performansına sahip olması, kapasite kullanım oranlarının global krizden sonra artan bir trend sergilemesi sonucunda Türkiye’nin dış ticaret hacmi her geçen gün artmaktadır. Bu durumda depo, antrepo ve lojistik ihtiyacının sürekli artış göstermesi kaçınılmazdır. Kelime anlamı olarak gümrüklere gelen ticari eşyanın konulduğu, korunduğu yer, ardiye anlamlarına gelmektedir. Antrepo gümrük gözetimi altında bulunan eşyanın konulması amacıyla kurulan ve kuruluşunda aranılacak koşulları ve nitelikleri yönetmelikle belirlenen yerlere denir. Ayrıca antrepolar eşyanın gümrük mevzuatında düzenlenen şekilde konulması halinde süresiz kalabildiği ve eşyanın antrepoda kaldığı süre içerisinde eşyaya terettüp eden vergilerin ödendiği bir gümrük rejimidir. Antrepolar; gümrük gözetimi altında bulunan eşyanın veya izin verildiği durumlarda ihraç eşyasının konulduğu genel ve özel antrepolar olmak üzere ikiye ayrılır” bilgisini verdi.

Ose Antrepo Depolama Nakliyat Dağıtım Hizmetleri


Hizmette 20 yıl

Esenyurt Akçaburgaz Mahallesi'nden bulunan 10 bin metrekarelik gümrüklü 10 bin metrekare de gümrüksüz depolarında 20 yılı aşkındır antrepo sektöründe hizmet verdiklerini kaydeden Özgür Arıcan, “Günümüzde lojistik sektörünün en önemli üç ayağından bir tanesi depolamadır. Yurtdışından deniz ya da kara yolu ile gelen konteyner ve tırlar antrepolarımıza ulaşıp, millileşme süreci tamamlanana kadar antrepolarımızda depolanır. Daha sonra ithalat işlemi tamamlanan mallar serbest depomuza alınır ve oradan firmalara sevkiyatı gerçekleştirilir. Firmamız Ose Antrepo Lojistik ve antrepo sektöründe 20 yıllık tecrübesiyle müşterilerine hizmet vererek, yaptığı yatırımlarla ve verdiği hizmet kalitesiyle kısa zamanda lojistik ve gümrük sektörde iyi bir imaj yaratmıştır. Deneyimli ve uzman kadrosu ile beraber müşteri memnuniyetini sürekli tutan Ose Antrepo, müşterilerine hızlı, güvenilir ve rahat bir operasyon süreci yaşatmaktadır. Yaptığı işin önem ve hassasiyetine dikkat eden firmamız, güvenliği ön planda tutmaktadır. Sektördeki önde gelen firmalarla çalışan Ose Antrepo; müşterilerine lojistik için harcanan zamanı minimuma indirmektedir. Bunun içinde teknolojik gelişmelere paralel olarak kendini yenilemektedir. Başta kağıt, gıda, plastik, mobilya olmak üzere farklı sektörlerdeki sayısız firmaya hizmet veren Ose Antrepo, müşteri memnuniyeti odaklı ve müşterinin ihtiyacına uygun hizmet anlayışı sayesinde birçok ithalatçı firma tarafından tercih edilmektedir” açıklamasını yaptı.



3 uzman ortaklığı

“Çok sayıda malın ithalatına kadar olan süreçteki depolamasını yapıyor artı iş bittikten sonra nakliye işlerini, etiketleme, stoklama ve dağıtım gibi işlerini yapıyoruz” diyen Arıcan, “Gümrüklü depoda nakliye işlerini gerçekleştiriyoruz. Gümrüksüz depoda ise etiketleme, ayrıştırma ve Türkiye genelinde dağıtım işlerini organize ediyoruz. Ose Antrepo; ben (Özgür Arıcan), İmdat Tatar ve Coşkun Karadavut'tan oluşan 3 tane bu alanda uzman ortağı ile en üstün kalitede lojistik hizmetleri üretmek ve sunmak için tüm faaliyetlerimizde kalitede mükemmelliği ve yüksek verimliliği hedefliyor. Etkinliğimiz, çevikliğimiz ve proaktif yaklaşımlarla müşterilerimizi tanıyıp ihtiyacını anlayarak beklediklerinden daha kaliteli hizmet ile karşılamak temel hedefimizdir. Lojistik hizmette network yapısını büyüterek küresel dış ticaret şirketi kimliğini geliştirmek” ifadelerini kullandı.

Ose Antrepo Depolama Nakliyat Dağıtım Hizmetleri


MÜŞTERİLERİMİZİ ÇOK İYİ TANIYORUZ

Ose Antrepo'nun Türkiye'de ilk 10'da olduğunu ifade eden Arıcan, “Açıldığımızdan beri yoğun bir şekilde çalışıyoruz. Deneyimli personellere sahibiz. Deneyimli bir kadroya sahibiz. Baştan beri çok iyi bir ekibimiz var. Müşterilerimizi çok iyi tanıyoruz, çevreye de çok hakimiz. Bu işin dışında yaptığımız işler de var. Bu grup bünyesinde uluslararası nakliye işi yapıyoruz. Bu işi büyütmeyi hedefliyoruz. Lojistik çok farklı bir sektördür. Gümrük mevzuatını bilmeniz lazım. Çünkü burada yaptığınız en ufak hata ağır cezada yargılanır. Dolayısıyla çok dikkat gerektiren bir sektörümüz var. Lisans da herkese verilmiyor. A Tipi Genel Antrapo Özel Lisans diyorlar buna ve herkese verilen bir şey değil. Biz özerk de olsak bir nevi yarı devletiz diyebiliriz” diye konuştu.


Ose Antrepo Depolama Nakliyat Dağıtım Hizmetleri


RASTGELE GELEN MALI ALMIYORUZ

Antropo şirketlerinin Erenköy çevresinde olduğunu, Ose Antrepo'nun ise Ambarlı çevresinde hizmet verdiğini belirten Özgür Arıcan, “Türkiye genelinde bu tip 274 tane şirket var. En çok şirkette İstanbul'da. İstanbul diğer tüm şehirlerin toplamına bedeldir. Mersin, İzmir, Bursa ve Ankara gibi şehirler de İstanbul'u takip ediyor. Bizim şirketimiz sisteme kayıtlı. Bizi zaten müştelerilerimiz tanıyor. Rastgele gelen malı almıyoruz. Mesela kapıya bir TIR geldi rastgele onu almayız. Devlet bize eskiden yeminli çalışan bırakmıştı şimdi gümrük müşaviri yönlendiriyor. Türkiye genelinde 100 kadar firmayla çalışıyoruz. Her firma malını getiriyor, depoya koyuyor. Gümrük aşaması 1 hafta süren, 3 gün süren işler var. Bu aşama bittikten sonra en düşük 3-4 milyar tutarında aldığımız faturalar var. Biz ardiye, kira olarak alıyoruz. Malların biz de beklediği süre boyunca para alıyoruz. Biz devlete 10 milyon lira teminat vermişiz. Devlet de diyor ki; “Ben teminat almışım, gidip oraya malınızı koyabilirsiniz.” Yani aslında burası devletin bir nevi biz burada yediemin gibiyiz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.