24 Nisan haftası hava nasıl olacak? Soğuk hava geri geliyor! Hangi bölgelerde kar bekleniyor?

24 Nisan haftası hava nasıl olacak? Soğuk hava geri geliyor! Hangi bölgelerde kar bekleniyor?
Uzmanlardan Türkiye'ye soğuk hava uyarısı geldi. Yeni haftada bazı illere kar yağabilir. İşte 24 Nisan 2023 haftası için yapılan meteorolojik tahminler..

Fatma Müge Yücetürk - Ramazan Bayramı, 23 Nisan ve okulların ara tatilinin birleşmesi ile Türkiye, dokuz günlük bir tatil süreci yaşadı. 24 Nisan Pazartesi itibarıyla okullar ve tatil olan iş yerleri açılıyor. Bu nedenle vatandaşlar yeni haftada havanın nasıl olacağını merak ediyor. Peki 24 Nisan haftasında hava nasıl olacak? 

Meteorolojik tahminleri ile bilinen Hava Forum’un sosyal medya paylaşımlarına göre, soğuk hava dalgası Türkiye’ye geri dönüyor. Hatta, son birkaç haftadır daha ılık günler geçiren Türkiye’nin bazı kesimlerinde kar yağışı bekleniyor.

Paylaşılan hava tahminlerine göre, 27 Nisan 2023 Perşembe günü Türkiye’ye Balkanlar üzerinden soğuk hava geleceği iddia ediliyor. Bu hava dalgasının; Uludağ, Kartepe ve Kartalkaya gibi yüksek yerlerde kar ihtimali doğurabileceği de yapılan tahminler arasında yer alıyor. Hava Forum konu ile ilgili paylaştığı mesajında; “Soğukçulara müjde ! 27 Nisan Perşembe günü Balkanlar üzerinden yurdumuza soğuk havanın gelmesi tahmin ediliyor. Uludağ, Kartepe, Kartalkaya gibi yerlerde kar ihtimali var. Gelişmeleri takip ediyoruz.” ifadelerine yer veriyor.

26 Nisan Çarşamba için İstanbul’a uyarı!

Sayfanın yaptığı bir diğer paylaşımda ise 26 Nisan Çarşamba gününe dikkat çekiliyor. İstanbul özeli için yapılan tahmine göre, 26 Nisan günü megakentte oraj yani gök gürültülü yağmur ve dolu bekleniyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.