25 bin taksici Uber kullanıyor

25 bin taksici Uber kullanıyor
Uber, uygulamasını kullanan taksi sürücüleri arasında bir memnuniyet araştırması gerçekleştirdi.

Araştırmanın sonuçlarına göre Türkiye’de Uber taksi sürücülerinin yüzde 64’ü Uber kullanarak çok daha fazla kazandıklarına dikkat çekti. Araştırmaya katılan 3.219 taksi sürücüsünün yüzde 58.3’ü bir yıldan uzun süredir Uber’i kullandığını, yüzde 64.2’si ise günde 12 saat boyunca taksi kullandıklarını belirtti.


Yüzde 50.2’si memnun

Uber uygulaması kullanmaktan ne kadar memnun oldukları sorulduğunda araştırmaya katılan taksi şoförlerinin yüzde 50.2’si tam puan verirken, çok iyi ve iyi diyenlerin toplam oranı yüzde 86.8 oldu.

Taksi şoförlerinin Uber uygulamasını tercih etmelerindeki en önemli üç faktör; yüzde 54.2 ile “daha çok iş yapabilme imkanı”, yüzde 46.3 ile “uluslararası bir markanın güven duygusu” ve yüzde 43.0 ile “meslektaşlarının tavsiyesi” olarak belirlendi. Taksicilerin yüzde 64.4’ü Uber ile çok daha fazla kazandıklarını belirtti. Araştırmanın sonuçlarına göre sürücülerin yüzde 71.2’si Uber’i daha uzun yolculuklar sebebiyle daha verimli bulduklarını söylerken, sokaktan rastgele bir yolcu almaktansa Uber üzerinden gelen yolcuları tercih ettiklerini belirtiyorlar.

DHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.