25 milyona alıp 430'a kakalamış

25 milyona alıp 430'a kakalamış
İmamoğlu'nun ardından Murat Ongun da geçmiş dönemde yaşanan bir arsa skandalını paylaştı. Özel bir şirket tarafından 25 milyona alınan arsanın imar değişikliği yapılıp İBB'ye 430 milyona satıldığını belirten Ongun, "Yani 106,5 milyon dolar buharlaştırılıyor" dedi

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Sözcüsü Murat Ongun, AK Parti döneminde belediyenin kasasından 106 buçuk milyon doların 'buharlaştığını' söyledi. Sosyal medya hesabından bir dizi açıklamalar yayımlayan Murat Ongun, eski yönetim tarafından alınan ve İçişleri Bakanlığı tarafından el konulan bir arsanın soruşturma dosyasından edindiği bilgileri aktardı. Ongun, "Şimdi size İçişleri Bakanlığı tarafından el konulan, eski İBB yönetimi tarafından satın alınan bir arsanın soruşturma dosyasının detaylarını aktaracak ve 106 buçuk milyon doların nasıl buharlaştığını anlatacağım. 2011 yılında Fatih’te Vatan Caddesi'nde yeşil alan olan bir arsa özel bir şirket tarafından 25 milyon liraya satın alınıyor. Daha sonra, yeşil alan olan bu arsa için İBB’den imar izni çıkarılıyor. Bu yöntemle, İstanbul’un göbeğindeki bu alan inanılmaz derecede değerleniyor" dedi.

Bu kadar çıplak bir dosya

"İBB, 25 milyon liralık arsaya imar izni vererek değerini katlıyor ve arsayı 2017 yılında imarlı haliyle 430 milyon liraya o şirketten satın alıyor. Şirket 25 milyona aldığı arsayı İBB'ye 430 milyona satmış oluyor" diyen Ongun, "İBB 430 milyona aldığı arsayı ne yapıyor dersiniz? Tekrar imar değişikliği ile eski haline yeşil alana çeviriyor. Yani kendi malını değersizleştiriyor. Ekrem İmamoğlu yönetimindeki yeni İBB yönetimimiz TSKB Gayrimenkul Değerleme Anonim Şirketi’ne değerleme raporu hazırlatıyor. Rapora göre arsanın bugünkü değeri: 10 milyon 381 bin dolar.

430 milyon liraya alındığı gün ise İBB kasasından 116 milyon 870 bin dolar çıkmış oluyor. Yani 106 buçuk milyon dolar buharlaştırılıyor. Yeni İBB yönetimi tarafından bu dosya İçişleri Bakanlığı müfettişlerine teslim ediliyor. Bu kadar aleni, bu kadar çıplak bir dosyadır bu. Bakalım, bakanlığımız bu dosya için ne karar verecek?" diye sordu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.