26 bin kişiye afet eğitimi

26 bin kişiye afet eğitimi
Silivri’de ikamet eden ve AFAD Gönüllülük Sistemi’ne kayıt yaptıran 40 gönüllü için, Silivri Afet Koordinasyon Merkezi’nde tanışma ve bilgilendirme toplantısı düzenlendi. Toplantıda konuşan Volkan Yılmaz, "Silivri’de 26 bin kişiye eğitim vererek İstanbul’un 39 ilçesinde en fazla eğitim veren belediyesi haline geldik" dedi.

Silivri Belediyesi, ilçeyi doğal afetlere karşı daha dayanıklı ve dirençli hale getirmek amacıyla yürüttüğü çalışmalara ara vermeden devam ediyor. Bu kapsamda Silivri’de ikamet eden ve AFAD Gönüllülük Sistemi’ne kayıt yaptıran 40 gönüllü için, Silivri Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi’nde (SAK) tanışma ve bilgilendirme toplantısı düzenlendi. Toplantı, AFAD Gönüllüleri için hazırlanan kokteyl alanında yapılan yiyecek, içecek ikramı ve tanışma sohbetleri ile başladı. Ardından katılımcılara başta deprem olmak üzere sel, heyelan, yangın gibi afetler hakkında bilgi verilirken, afet öncesi, afet sırası ve afet sonrasında yapılması gerekenlerle ilgili de detaylı sunumlar yapıldı. AFAD Gönüllüleri ile yakından ilgilenen Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, kendilerini sorumlu davranışları nedeniyle tebrik ederek, görevlerinde başarılar diledi.

Hepimiz için zor geçti


Toplantının açılış konuşmasına, Silivri’de 26 Eylül 2019 tarihinde meydana gelen 5,8 büyüklüğündeki depremi hatırlatarak başlayan AFAD İstanbul İl Müdürü Gökhan Yılmaz, "2020 yılı da afetler bakımından hepimiz için çok zor geçti. Yılın başlarında Elazığ’da meydana gelen ve başta Malatya olmak üzere çevre illeri de etkileyen 6,8 büyüklüğündeki deprem nedeniyle Elazığ’da 37, Malatya’da da 4 vatandaşımızı kaybettik. Pandemi döneminde de yine üzücü afetler yaşadık. Giresun’da yaşanan sel olayı, doğu illerimizde meydana gelen çığ felaketlerinde pek çok vatandaşımızı kaybettik. En son 30 Ekim 2020 tarihinde İzmir’de gerçekleşen depremde ise 117 vatandaşımız hayatını kaybetti, 1034 kişi de yaralandı. Görüldüğü gibi maalesef afetler hayatımızın bir gerçeği ve bizim bu gerçeğe hazırlanmamız gerekiyor. Yaşanan bu afetlerde devletimiz tüm kamu, kurum ve kuruluşlarıyla, AFAD’ın koordinasyonunda hızlı bir şekilde afet bölgelerine intikal etti. Bu süreçte STK’lar ve AFAD Gönüllüleri de bizimle beraberdi. Gönüllüler, AFAD’ın koordinasyonunda çok güzel ve başarılı işlere imza attılar. Bu yaşananlar bize AFAD gönüllüğünün ne kadar kıymetli bir şey olduğunu bir kez daha gösterdi" dedi.


 

Hızlı bir şekilde hazırladık

AFAD İstanbul İl Müdürü Yılmaz’ın ardından kürsüye gelen Volkan Yılmaz, "Türkiye’de birçok problemin herkesin kendi kapısının önünü süpürdüğünde aşılacağına inanan biri olarak; afetlerden önce, afetler sırasında ve afetler sonrasında neler yapılacağı konusunda eğitim almamız gerektiğini düşünüyorum. Elbette teknik konularda yapılması gerekenler var ama istediğiniz kadar teknolojik birikime sahip olun, ileri bir teknolojiyle şehrinizi geliştirin, içerisinde insan faktörünün olmadığı hiçbir şey başarıya ulaşmıyor. Türkiye bildiğimiz gibi deprem kuşağında yer alıyor. Ülkemizin kalbi olan İstanbul; 20 milyona yaklaşan nüfusuyla afetlere hazırlıklı olma konusunda belki de en önemli şehirlerden bir tanesi. Bu gerçeklikten hareketle biz, Çevre ve Şehircilik Bakanlığının, ülkedeki tüm il ve ilçe belediyelerinden istediği Kentsel Dönüşüm Strateji Belgesi’ni hızlı bir şekilde hazırladık" bilgisiniğ verdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.